Burçlu Öğrenciler Fen Bilimleri Dersini Lunaparkta İşledi

Adana Burç Ceyhan Koleji 3. sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersini lunaparkta işledi. 3. sınıf müfredatında yer alan ‘Hareket Çeşitleri’ konusunun daha iyi anlaşılması ve anlatılan bilgilerin daha kalıcı olması için ‘yaşayarak...

Adana Burç Ceyhan Koleji 3. sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersini lunaparkta işledi. 3. sınıf müfredatında yer alan ‘Hareket Çeşitleri’ konusunun daha iyi anlaşılması ve anlatılan bilgilerin daha kalıcı olması için ‘yaşayarak öğrenme’ modeli kapsamında lunaparka getirilen öğrenciler, hem eğlendiler hem de ‘hareket çeşitlerini öğrendi.

3. sınıf öğretmeni Şermin Demiraslan lunaparkta işlemiş oldukları ders ile ilgili bilgi verirken, ‘hareket çeşitleri’ konusunun bu yıl ilk kez müfredata girdiğinin altını çizdi. Öğrencilerin görerek, yaşayarak ve uygulayarak daha çabuk ve daha iyi öğrendiklerine dikkat çeken öğretmenlerden Osman Geneci de, “Bu yıl ilk defa müfredatta yer alan konular içerisinde, hızlanma hareketi, yavaşlama hareketi, sallanma hareketi, dönme hareketi ve yön değiştirme hareketi yer alıyor. Biz de öğrencilerimizin bu konuları daha iyi öğrenmeleri ve kavrayabilmeleri için lunaparka getirdik. Öğrencilerimiz burada örneğin çarpışan arabalara binerek yön değiştirme hareketini, salıncağa binerek sallanma hareketini ve hızlanma hareketi için de tırtıla binerek hareket çeşitlerini uygulamalı olarak öğrendiler. Biz kurum olarak öğrenci merkezli eğitimi önemserken, öğrencilerimize de verdiğimiz eğitimin ve bilgilerin de kalıcı olması için bu tür uygulamalı dersleri tercih ediyoruz.” dediler.

HER DERSİMİZ BÖYLE EĞLENCELİ OLSA

Lunaparkta eğlenerek ders işlemenin keyfini süren Burçlu minikler ise, bütün derslerinin böyle eğlenceli geçmesini istedi. Yaşayarak ve uygulayarak hareket çeşitlerini öğrenen Burçlu öğrenciler, “Lunaparkta yaptığımız derste çok eğlendik. Ayrıca öğretmenlerimizin anlatmış ve göstermiş olduğu bilgileri de çok iyi öğrendik. Keşke her dersimiz böyle lunaparkta olsa.” dediler. Burç Ceyhan Koleji Müdürü Evliya Demiraslan da okul müfredatında yer alan konuları çeşitli sosyal aktiviteler ile desteklediklerini belirterek, Fen Bilimleri dersini lunaparkta işleyen 3. sınıf öğrencilerinin ‘hareket çeşitleri’ konularını uygulamalı ve yaşayarak öğrendiklerini söyledi. Bu tür sosyal aktiviteler ile desteklenen derslerin öğrenciler için daha faydalı olduğunun altını çizen Demiraslan, “Ders konuları ile ilgili değişik bakış açışı yakalayan öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Kurum olarak biz, gezi, ziyaret ve değişik uygulamalarla yapılan okul dışı faaliyetleri her zaman önemsiyor ve destekliyoruz. Çünkü bu tür programlar çocuklarımızın gelişimi için çok önemli.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri