Burası Trabzon değil Konya!

Anadolu’nun köklü şehri Konya’da 31 ilçe bulunuyor. Konya’nın her bir ilçesi ayrı güzellik ve özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Anadolu’nun köklü şehri Konya’da 31 ilçe bulunuyor. Konya’nın her bir ilçesi ayrı güzellik ve özelliğiyle ön plana çıkıyor. Konya’ya 140 kilometre uzaklıkta bulunan, arabayla 1 saat 50 dakikada gidilen şirin ilçe Taşkent de Karadeniz’i andırıyor.

Dağların üzerine yapılan evler, yeşilliği, yüksekliği Taşkent’te Karadeniz bölgesi havası estiriyor. İlçeye yapılan Afşar Barajı da Taşkent’e ayrı bir güzellik katıyor. 1988 tarihinde Hadim'den ayrılarak ilçe statüsüne kavuşan Taşkent, güzelliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Taşkent, Alanya ile Karaman arasındaki kervan yolu güzergahında yer alan önemli bir mevki olarak biliniyordu. Taşkent, Akdeniz sahiline yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olup, coğrafi bölge olarak Akdeniz bölgesinde yer alıyor.

Ancak bulunduğu yer olarak, Orta Torosların Taşeli mevkiinin oldukça yüksek bir bölgesinde olması nedeniyle bozulmuş Akdeniz ile karasal iklimin özellikleri bir arada bulunuyor.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri