Burası Konya değil Stokholm! İsveç'te etliekmek fırını açıldı

Uzun yıllar Konya'da etliekmek ustalığı yapan Cemal Ertürk, İsveç'e taşındı. Stokholm'da bir alışveriş merkezinde Konya'nın meşhur lezzeti olan etliekmeği yapıp satan Konyalı Ertürk, yabancıların da beğenisini kazandı.

Konya denince akla gelen ilk şey, şehrin meşhur lezzeti etliekmek oluyor. Birçok şehir, tadına doyum olmayan yöresel lezzeti sahiplenmeye çalışsa da, etliekmeğin coğrafi işaret tescil belgeli olduğu biliniyor. Konya'ya özgü etliekmek bugün sadece Konya'da değil, Türkiye'nin birçok ilinde yapılıp, müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Konya'dan çıkan ustalar, farklı şehirlerde açılan restoranlarda çalışarak, etliekmeği herkesle tanıştırıyor. Etliekmeğin ünü sadece Türkiye ile de sınırlı kalmıyor. Bugün dünyanın dört bir yanında etliekmek restoranları açılıyor. Son dönemlerde Konya'dan yurt dışına bu işi yapmak için giden birçok ustanın olduğu biliniyor. Konyalı etliekmekçilerin yaptığı etliekmeği, yurt dışında yiyenler artık bu lezzetten vazgeçemiyor.

İSVEÇLİLERE KONYA ETLİEKMEĞİNİ SEVDİRDİ

Son günlerde Konya'dan yurt dışına giden bir usta da Cemal Ertürk oldu. Uzun yıllar Selçuklu'nun Yazır Mahallesi'nde açtığı işletmeyle mahalle halkına ve Konyalılara hizmet veren Cemal Usta, İsveç'e taşınma kararı aldı. Stokholm'a yerleşen Etliekmek Ustası Cemal Ertürk, bir alışveriş merkezinde Konya lezzeti etliekmeği yapıp, satmaya başladı. Kısa sürede İsveçlilere etliekmeği sevdiren Cemal Usta, İsveç halkının Konya etliekmeğine bayıldığını, bu lezzeti tadanların bir daha etliekmek yemek istediğine dikkat çekti.

'KONYA'NIN İSMİNİ VE ÜNÜNÜ İSVEÇ'E DUYURACAĞIM'

1 ay önce İsveç'e taşındığını söyleyen Konyalı Etliekmek Ustası Cemal Ertürk, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Ertürk, amacının memleketi Konya'nın ismini tüm İsveç'e duyurmak olduğunu ifade etti. Ertürk, ayrıca Konya'nın lezzeti etliekmeği, İsveç'te marka yapmak için çaba sarfedeceğini belirtti. İsveç'te yaptığı etliekmeklerin resmini sosyal medya hesabından paylaşan Cemal Usta, beğeni yağmuruna tutuldu. Bu paylaşıma özellikle Konya'dan yorum yağdı. Konyalılar, etliekmeğin İsveç'te ilgi görmesini mutlulukla karşıladıklarını aktardı. Ailesiyle birlikte İsveç'e taşınan Ertürk, Selçuklu Yazır'dan İsveç'e uzanan bir hayat ve etliekmek hikayesine imza attı. Cemal Ustanın hizmet verdiği alışveriş merkezinde daha önceden ağırlıklı olarak pide satışı yapılırken, bugün etliekmek de fazlasıyla satışa sunuluyor.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri