Burası Bodrum değil Konya! 2 sodaya 150 TL istediler

Konya'nın meşhur alışveriş merkezlerinden birinde hizmet veren bir kafeye oturan ve sadece iki soda söyleyen vatandaş, hesap öderken şoke oldu. Kasada müşteriden iki soda için 150 TL istendi.

Konya'da 'yüksek fiyatla satış yaptıkları' gerekçesiyle birçok kafeden şikayetler gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar kafelerin ürünlerinin fiyatını keyfiyete göre belirlediğini, kural tanımadığını söylüyor. Bunun son örneği, Selçuklu'da uzun yıllardır faaliyet gösteren bir alışveriş merkezinin içinde bulunan kafede yaşandı. Tamer Yiğit isimli bir vatandaş, iki soda için kendisinden istenen ücreti duyunca şoke oldu. İki sodanın fiyatının 150 TL olması tepkileri de beraberinde getirdi. Yiğit, sosyal medya hesabından Ticaret Bakanlığını ve kafeyi de etiketleyerek, bir paylaşım yaptı. Paylaşımda “Burası Konya’da bir AVM’nin içi. Susadık, soda içelim dedik. 2 maden suyu için 150 TL. Yazıklar olsun. Bu vurguna bir dur diyin” dedi.

KONYA GİBİ BİR YERDE BU FİYATLAR ŞAŞIRTICI!

2 sodanın 150 TL olmasına sitem eden Tamer Yiğit, konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Yiğit, “Başka bir yerde alışveriş yaptık. Paketleme için 'biraz bekleyin' dediler. O sırada susadığımız için 'burada bir şeyler içelim' dedik. Önce su söyledim. Hanım soda söyleyince ben de su değil de soda içeyim dedim. Sonuç maalesef bu. Mesele para harcamamak değil ama Konya gibi bir yerde 2 soda için ödenen 150 TL gerçekten şaşırtıcı” dedi. Bu fiyatların enflasyonla bir alakasının olmadığının da altını çizen Yiğit, kısa bir süre önce yurt dışından döndüğünü, dünyanın hiçbir yerinde yemek ve içeceğin bu kadar pahalı olmadığını dile getirdi. Yiğit, “Bu, sadece bizim esnafımızın bir uygulaması” şeklinde konuştu.

İşte o paylaşım:

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri