Bunu yapan ev sahipleri yandı! 1 milyon lira cezası var

Türkiye'de ev sahibi kiracı arasında kavgalar devam ederken bunu yapanlara 1 milyon lira ceza var.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kavga devam ediyor. Son olarak ev sahipleriyle ilgili bir detay ortaya çıktı. Kurallara uymayanlara 1 milyon lira ceza uygulanabileceği söyleniyor.

1 Ekim itibariyle meclisin açılmasıyla birlikte sunulacak olan yasa teklifinde günlük kiralık evlerde düzenleme yapılacak. Bu düzenlemelere göre, hem evi kiraya verenler hem de evi kiralayanlar sorumlu olacaklar.

KURALLARA UYMAYANLARA 1 MİLYON LİRA CEZA

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, evlerini günlük kiralamak isteyen kişilerden Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan "Turizm konutu" ruhsatı alması isteniyor. Bu ruhsat, evin kapısında görünür bir şekilde asılacak. Ruhsata sahip olmayanlar evlerini günlük kiraya veremeyecek. Bu düzenlemeye uygun olarak evini günlük kiraya vermek isteyenlerin belli şartları yerine getirmesi gerekecek. Kuralları çiğneyenlere 1 milyon lira ceza uygulanabilecek.

BUNLARI SAĞLAMAK ZORUNDASINIZ!

Düzenlemenin hayata geçmesi durumunda, günlük kiralık evlerde yangın merdiveni, yangın raporu belgesi, atık kontrol belgesi zorunlu tutulacak. Ayrıca günlük kiralık evlerde, bir otel odasında bulunması gereken temel malzemelerin (örneğin saç kurutma makinesi, nevresim, havlu) sağlanması da istenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri