Bunlar daha iyi günler! Konya’da 1 kilo domates 100 TL oldu

Konya’da market fiyatları son günlerde artışa geçti. Özellikle sebze ve meyve fiyatları, bir önceki haftalara kıyasla aşırı şekilde arttı. Salkım domatesin kilosu 100 liraya dayandı.

Enflasyonla mücadele kapsamında beklenilenin aksine hayat pahalılığı daha da artıyor. Özellikle son 1 ay içinde Konya’da birçok ürüne zam geldi. Gerek market gerekse de pazar fiyatları artışa geçti. Vatandaşın temel ihtiyaçlarını temin etme noktasında dahi sıkıntılar yaşadığı bilinirken, Konya’nın bir yerel marketinde çekilen görüntü ‘Kış aylarının ekonomik anlamda vatandaş için ne kadar zor geçeceğinin’ kanıtı oldu. Birkaç şubesiyle Konya genelinde hizmet veren yerel markette salkım domatesin kilosunun 100 lira olduğu fotoğraflandı. Bu marketin Zafer şubesinde çekilen fiyat fotoğrafı görenleri de hayrete düşürdü. Vatandaş, “Sonbaharda domatesin kilosu 100 lirayı bulduysa, kışın ne olacak Allah bilir” yorumlarında bulundu.

KIŞIN ZORLU GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNENLER STOK YAPTI!

Konya’da derin dondurucusu veya buzdolabı geniş olan vatandaşlar, kışın özellikle ekonomik anlamda zorlu geçeceğini öngörerek, kış hazırlığını yaptı ve dolabını doldurdu. Saklama imkânı bulunan Konyalılar, kilosu 5-6 TL olduğu dönemde ‘Bursa domatesi’ olarak bilinen domatesten kasa kasa alıp stok yaptı. Böyle bir seçeneği olmayanlar ise sonbaharda ve kış aylarında mecburi olarak market veya pazardan yüksek fiyatlara domates, biber almak zorunda kalıyor. Konya’da biberin kilogram fiyatı da 70 lirayı buldu. 1,5 ay önce Konya’da en pahalı domatesin kilogram fiyatı 30, biberin de 25 TL’ydi. Önümüzdeki günlerde havaların soğumasıyla birlikte fiyatların daha da yükselmesi öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri