Bulut’tan Konyalı futbolcuya övgü

Teknik direktör Erol Bulut, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk ve kümede kalma yarışını değerlendirirken, Konyalı stoper Abdülkerim Bardakcı hakkında da itirafta bulundu

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Bulut, şöyle konuştu:

"Süper Lig'de son haftalar heyecanlı geçiyor. Galatasaray sezona kötü başladı, iyi bir çıkışı oldu ama son haftalarda iyi futbol oynadıklarını düşünmüyorum. Fenerbahçe lideri yakaladı derken, Giresunspor deplasmanındaki puan kaybıyla geriye düştü. Avantaj Galatasaray'ın elinde. Şu an 'Üç Büyükler'e baktığımızda, Beşiktaş futbol olarak daha göze hoş gelen bir oyun ortaya koyuyor. Topladıkları puanlarla da rakiplerine yaklaştı. Sezon sonuna kadar heyecanın devam edeceğini düşünüyorum. Bazıları 'Şampiyon olduk' diye düşünebilir ama son haftalar hiçbir zaman 'Hallettik, bitti' şeklinde geçmiyor. Maçlar zor geçiyor. Değişebilir mi? Değişebilir. Çünkü bu futbol. Her maçı kazanacaksınız diye bir durum yok. Alt sıralardaki takımlar da ligde kalma mücadelesi veriyor. Tüm güçleriyle sahaya çıkıyorlar. Giresun'da olduğu gibi. Zor geçecek. En az hatayı yapan şampiyon olacak. Galatasaray 5 puan önde. Fenerbahçe, rakibinin puan kaybetmesini beklemek zorunda. Şampiyonluk kendi elinde değil. Galatasaray puan kaybedecek, Fenerbahçe maçlarını kazanacak... Son maçı da Galatasaray'ın sahasında oynayacaksın. O da kolay değil. Şampiyonluk yarışının sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum."

Fenerbahçe'nin performans anlamında geriye gittiğini kaydeden Bulut, "Fenerbahçe'nin oyununda bir düşüş var. Fenerbahçe tempolu futbolla iyi maçlar oynadı ama rakip takımlar analiz ediyor ve sizi çözüyor. Sizin bir B planınız olmalı. B planınız olmadığında sıkıntılar yaşıyorsunuz. Demek ki B ve C planınız olması gerekiyor. Fenerbahçe'nin oldukça geniş bir kadrosu var. Her maçta farklı ilk 11'ler sahaya sürülüyor. Bu avantaj mı dezavantaj mı iyi belirlemek gerekiyor." şeklinde konuştu.

"ABDÜLKERİM HER ZAMAN ALMAK İSTEDİĞİM BİR FUTBOLCUYDU"

Bulut, Süper Lig'de bu sezon etkili olan isimlerin sorulması üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe'de her maç farklı futbolcular ön plana çıkabiliyor. Bazı maçlarda Crespo, Rossi, Emre Mor, Arda... Beşiktaş'ta Aboubakar, Cenk ve Redmond öne çıkıyor. Son haftalarda onların iyi performansıyla Beşiktaş şampiyonluk yarışına katılmış oldu. Galatasaray'da öne çıkan isim Icardi. Çok etkili. Çok uzun olmamasına rağmen yan toplarda çok etkili, çok iyi pozisyon alıyor. Tam golcü diyebileceğimiz bir forvet. Nerede duracağını çok iyi biliyor. Aynı zamanda asist de yapabiliyor. Kerem de çok etkili. Takıma büyük katkı sağladı. Defansta ufak tefek hatalar yapmasına rağmen Abdülkerim etkili oluyor. Abdülkerim'i hem Malatya'da hem de Alanya'da çalışırken ben de çok istemiştim. Abdülkerim her zaman almak istediğim bir futbolcuydu. O dönemlerde onu takıma katamamıştık. Kendisini çok iyi geliştirdi. Haklı olarak da Galatasaray'a transfer oldu. Orta sahada Torreira oyunu yönlendiren bir oyuncu. Galatasaray'ın kanatları da çok iyi işliyor. Mertens yaşına rağmen çok çalışkan bir isim."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri