Bulgaristan'daki Gümrük Operasyonu Geçişleri Aksatıyor

Bulgaristan’ın Lesova gümrüğüne operasyon düzenlenmesi sonucu Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda yaklaşık 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Kapıkule’den sonra Türkiye’yi Bulgaristan’a bağlayan ikinci önemli sınır kapısı olan Hamzabeyli'de...

Bulgaristan’ın Lesova gümrüğüne operasyon düzenlenmesi sonucu Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda yaklaşık 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Kapıkule’den sonra Türkiye’yi Bulgaristan’a bağlayan ikinci önemli sınır kapısı olan Hamzabeyli'de TIR geçişi adeta çileye döndü.

Bulgaristan güvenlik güçlerinin Lesova gümrük kapısına düzenlendiği operasyonda, çok sayıda gümrükçü gözaltına alındı. Operasyonun ardından, personel sayısının düşmesi ve sıkı denetimlerin başlaması Türkiye ile Bulgaristan arasındaki geçişlerde aksamalar meydana getirdi.

Kapıkule’ye göre daha az yoğunluğu bulunan Hamzabeyli’de, pazar gününden bu yana uzun TIR kuyruğu oluştu. Hamzabeyli’den çıkış yapmak isteyen TIR sürücüleri bekleyişlerini sürdürüyor. Hamzabeyli yolunda çıkış yapmak için TIR sürücüleri duruma tepki gösterdi.

Sıranın kendisine gelmesini bekleyen sürücülerden Zihni Salih, dün sabahtan bu yana gümrük kapısı yolunda beklediğini, Bulgaristan tarafının çalışmaması nedeniyle bu kadar beklediklerini ifade etti. İki günden bu yana beklediğini belirten Sabri Özkul ise “Bulgaristan’da gümrükçüleri yakalamışlar. Ondan çalışmıyorlar. İki gündür 500 metre ancak ilerleyebildim.” dedi.

Salim Kasım ise pazartesi gecesinden beri beklediğini ifade ederek, içeride ne sorunun olduğunu bilmediğini ve kendilerine kimsenin bir şey söylemediğini anlattı. Pazartesi günü gümrük kapısı yolunda geldiğini anlatan İhsan Terzi ise “O günden bu yana bekliyoruz. Saatimiz de bitiyor. Yol kenarında yatıyoruz. Bulgaristan çalışmıyor. Bizim taraftan kaynaklanmıyor. Bulgaristan’da memurlar yakalanmış diyorlar. Bulgaristan şu an ağır ağır arabaları alıyor. Hepsini x-raya sokuyor ve kontrol yapıyor.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri