Bulgaristan'da Türkçe Propagandadan Ceza

Bulgaristan'da Merkez Seçim Komisyonu (TZİK), Hak ve Özgürlükler Hareketi Başkanı Lütvi Mestan'a seçim kampanyası döneminde Türkçe konuştuğu için ceza kesti. Türkçe olarak propaganda yaptığı gerekçesiyle 3 farklı yerdeki konuşmasından...

Bulgaristan'da Merkez Seçim Komisyonu (TZİK), Hak ve Özgürlükler Hareketi Başkanı Lütvi Mestan'a seçim kampanyası döneminde Türkçe konuştuğu için ceza kesti. Türkçe olarak propaganda yaptığı gerekçesiyle 3 farklı yerdeki konuşmasından dolayı Mestan, yaptırıma tabi tutulacak.

Vırbovka, Podkova ve Dolni Voden köylerinde sempatizanlara seslenen Mestan, bilinçli bir şekilde Türkçe konuşmuşv e bu yasağın haksız olduğunu dile getirmişti.

TZİK, internet sitelerinde yaptığı video incelemeleri sonucu Lütvi Mestan'a toplam 5 ceza kesmiş oldu. 2013 yılında genel seçim kampanya döneminde yine Türkçe konuştuğu için Mestan 2 bin leva (1000 Euro) ile cezalandırılmıştı.

Bir televizyon kanalında yayınlanan görünleri inceleyen TZİK, Mestan'ın dışında HÖH milletvekili Hüseyin Hafızov'u da Podkova'da Türkçe hitabı sonucu cezalandırdı.

Geçen hafta TZİK, 30 Eylül 2014'de Şumnu'ya bağlı Karalar (Çerna) köyünde yapılan Koca Yusuf şenliklerindeki milletvekili adaylarının Türkçe konuşması sebebiyle ceza verilmesini kararlaştırmıştı.

Seçim Kanunu, Bulgarca dışında bir dil ile propaganda yapılması durumunda 200 ila 2 bin leva arasında (100-1000 Euro) para cezası verilmesini düzenliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri