Bulgaristan'da Türk Bakan Yardımcısı İçin Hükümete Bir Hafta Süre

Bulgaristan'da hükümeti destekleyen Vatanseverlik Cephesi, Başbakan Boyko Borisov'a, Orhan İsmailov'un savunma bakan yardımcılığına atanması sebebiyle ültimatom verdi. Vatanseverlik Cephesi Başkanı Valeri Simeonov, Orhan İsmailov'un bu görevde...

Bulgaristan'da hükümeti destekleyen Vatanseverlik Cephesi, Başbakan Boyko Borisov'a, Orhan İsmailov'un savunma bakan yardımcılığına atanması sebebiyle ültimatom verdi. Vatanseverlik Cephesi Başkanı Valeri Simeonov, Orhan İsmailov'un bu görevde olmasına karşı olduklarını ve bundan dolayı iktidardaki GERB partisine bir hafta süre tanıdıklarını belirtti. Simeonov, İsmailov'un şahsına bir şey demediklerini, fakat Türk partisinin koalisyon üyeliğine karşı odluklarını kaydetmişti.

Reformcular Blok Koalisyonu'ndan olan Orhan İsmailov, Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden (HÖH) ayrılarak Korman İsmailov'un Hürriyet ve Şeref Halk Partisi'nden aday olmuştu.

HÖH, yayınınladığı deklarasyonda, Orhan İsmailov'a sahip çıkarak kendisine karşı ayrımcılık ve ırkçılık yapıldığını öne sürdü. Deklarasyonda, "Adı Orhan İsmailov olduğu için vasıflı olmasına rağmen görevinden azledilmesini kınıyoruz." denildi.

Reformcular Blok'undan Radan Kınev, İsmailov'un tek günahının Türk bir isme sahip olması olduğunu belirterek, parti üyesi olmadığını kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri