Bulgaristan’da Seçimler; Meclise 7 Parti Giriyor

Bulgaristan’da bugün yapılan erken genl seçimlerin ilk açıklanan sonuçlarına göre parlamentoya 7 parti girecek. Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ise 3. OlduAlpha Research kamuoyunu araştırma ajansının saat 18.00’de...

Bulgaristan’da bugün yapılan erken genl seçimlerin ilk açıklanan sonuçlarına göre parlamentoya 7 parti girecek. Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ise 3. Oldu

Alpha Research kamuoyunu araştırma ajansının saat 18.00’de yayınladığı ilk tahminlere göre, Bulgaristan’da kurulacak olan 43. Halk Meclisi’ne 7 siyasal parti girecek.

Saat 18.00 itibariyle halkın yüzde 43’ü seçimlere katıldı.

İlk verilere göre, GERB partisi oyların yüzde 33,2’sini, Bulgar Sosyalist Partisi yüzde 16,5’ini, Hak ve Özgürlükler Hareketi yüzde 14,1’ini, Reformcu Blok yüzde 8,7’sini, Sansürsüz Bulgaristan yüzde 6,3’ünü, Vatansever Cephe yüzde 6’sını, ABV Partisi yüzde 4,1’ini alıyor.

Şu an itibariyle, milliyetçi Ataka Partisi’nin yüzde 3,8 oy aldığı tahmin ediliyor.

Bir partinin parlamentoya girmesi için en az yüzde 4 oy alması gerekiyor.

Bu durumda, 43. Halk Meclisi’nde GERB Partisi’nin 90, Bulgar Sosyalist Partisi’nin 45, Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin 38, Reformcu Blok’un 23, Sansürsüz Bulgaristan’ın 17, merkez milliyetçi partisi Vatansever Cephe’nin 16, ABV Partisi’nin 11 milletvekili olması bekleniyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri