Bulgaristan'da Başmüftülük, 21 Bin Aileye Kurban Eti Ulaştıracak

Bulgaristan Başmüftülüğü, ülkede ve yurt dışında hayırseverlerin bağışladığı 300 büyük baş hayvanı kurban ederek 21 bin aileye et ulaştıracağını açıkladı. Başmüftü Yardımcısı Birali Mümin, yardımın ihtiyaç sahiplerini...

Bulgaristan Başmüftülüğü, ülkede ve yurt dışında hayırseverlerin bağışladığı 300 büyük baş hayvanı kurban ederek 21 bin aileye et ulaştıracağını açıkladı. Başmüftü Yardımcısı Birali Mümin, yardımın ihtiyaç sahiplerini sevindireceğini aktardı.

Bulgaristan'da Kurban Bayramı sevinç içinde eda ediliyor. Başkent Sofya'da Kadı Seyfullah Efendi Camii (Banya Başı Camii) bayram namazı için gelen Müslümanlarla doldu. Tamiratı devam eden caminin dış avlusundaki alanda namazını kılmak zorunda kalan Müslümanlar ardından bayramlaşarak mutluluklarını paylaştı.

Bayram namazı öncesi vaaz veren Mümin, günümüzde şeytanın Müslümanların sinesine en çok doğrulttuğu silahın tereddüt ve vesvese olduğunu belirterek inananları ibadetler konusunda daha kararlı ve cesur olmaya çağırdı.

Aynı zamanda psikolog olan Mümin, çocukların kurban kesimine kendilerine güzelce anlatıldıktan sonra katılmasının psikolojislerine menfi etki yapmayacağını belirtti. Mümin, "İslamda kurbanın acı çektirmeden kesilmesi gerekiyor. Çocukları daha fazla bilgisayar oyunlarındaki silah ve kan oyunları etkileyebilir. Bu tür oyunlardan kendilerini uzak tutun." sözlerini kullandı.

KÜÇÜK BAŞ HAYVAN KESİMİ YASAK

Ülkede koyunları etkileyen Mavi Dil hastalığı sebebiyle küçük baş hayvan kesimi yasak. Besicilerin çoğu kendi yetiştirdiği küçük baş hayvanı kurban ederken dışardan satın alanlar büyük baş kesti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri