Bulgar Cumhurbaşkanı Türkçe'ye Sahip Çıktı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ulusal Bulgar televizyonunda yayınlanan Tükçe haberlerin durdurulması önerisine tepki gösterdi. Kazanılmış bir şeyi insanlardan mahrum etmenin ülke adına olumlu bir yanı olmadığını belirten Plevneliev,...

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ulusal Bulgar televizyonunda yayınlanan Tükçe haberlerin durdurulması önerisine tepki gösterdi.

Kazanılmış bir şeyi insanlardan mahrum etmenin ülke adına olumlu bir yanı olmadığını belirten Plevneliev, "Türkçe haberleri milli televizyondan atarak daha demokratik mi olacağız? Yaşam standardımız mı yükselecek? Ekonomiyi mi teşvik edeceğiz? Bunların aksini söyleyen ispat etsin." ifadelerini kullandı.

Telekomünikasyon ve internet asrında yasakların manasız olduğunu belirten Bulgar cumhurbaşkanı, Bulgaristan medyası dışında günlük olarak haberleri İngilizce ve Almanca da takip ettiğini belirtti. Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Plevneliev, "Türkçe bilseydim, Türkçe de okurdum. Yunanca konuşsaydım, Yunanca haberleri takip ederdim. 21'inci yüzyılın insanı kendi kararını verebilmek için maksimum bilgiye ihtiyaç duyuyor." dedi.

Bulgaristan ulusal televizyonunda günlük olarak 10 dakikalık Türkçe haber sunuluyor. Yeni hükümet, bu haberlerin milli televizyondan yerel kanallara aktarılmasını görüştüğünü açıklamıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri