Bülent Arınç'tan Ekrem Dumanlı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın mahkemeye sevk edilmelerine ilişkin " Beklentilerine uygun bir karar çıkmasını diliyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Merkezi’ne gelerek aktif siyaseti bırakan Onursal Genel Başkan Kemal Burkay ile Burkay'ın ardından kongrede Genel Başkan seçilen Fehmi Demir'e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Arınç, basın mensuplarının gündeme dair sorularına cevap verdi.

İÇ TÜZÜĞÜ İŞARET ETTİ

Bir gazetecinin "Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerin ve hizmet hareketinin de terör örgütü olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Arınç, TBMM iç tüzüğündeki bir hüküme işaret ederek, şunları söyledi;

"BÜYÜK BİR KISMI SERBEST BIRAKILDI"

"Ben bu olayla ilgili olarak sadece bir yargı sürecinin işlediğini söylüyorum. Bu yargı sürecinin iyi işlediğini, kötü işlediğini, doğru, yanlış olduğunu kamuoyu takdir eder ama gözaltından başlayarak pek çok insanın sorgusu yapıldı. Büyük bir kısmı serbest bırakıldı. İsimlerini söylediğiniz kişilerle ilgili olarak da mahkeme bir karar verecektir. Kamuoyunun bu konuda hassas olduğunu düşünüyorum. Beklentilerine uygun bir karar çıkmasını da diliyorum. Kanaatlerimizi, gönlümüze ait düşüncelerimizi bize bırakın lütfen.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri