Bülent Arınç'tan 'Akil İnsan' açıklaması

Akil İnsalar listesinin belli olmasının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan akil insanlarla ilgili açıklama geldi.

Çözüm sürecinde 7 bölgede çalışmalar yapacak olan 'Akil İnsanlar' listesinin belli olması Türkiye'nin gündemine oturdu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da 'Akil İnsan' listesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bülent Arınç, Akil İnsanlar listesinin 62 kişiden oluştuğunu ifade ederek heyetin 1 başkan, 1 başkan yardımcı ve bir sözcü seçeceğini kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın belirlediği isimler olarak görmemek gerektiğini savunan Bülent Arınç, komisyonun yapacağı çalışmaların faydalı olacağını düşünüyorum, dedi. Arınç, akil insanların 1 aylık bir çalışma yapacağını belirtti. 

Bülent Arınç Akil İnsanlarla ilgili şunları söyledi:

"Her türlü imkanların, bölgeler valilikler diğer kurumlar tarafından tüm ihtiyaçları karşılanacağı ifade edildi. Bunlar hükümetin tayin ettiği veya sayın başbakanın bizzat görevlendirdiği insanlar olarak görmemek lazım. Başbakan bu listeyi titizlikle açıkladı. Bunların hepsi Türkiye'nin seçkin insanlarıdır, ortak paydaları Türkiye'nin terörden kurtulmasıdır. Onlarla el birliiği iş birliği gönül birliği yapılmalıdır. Bu sayının kısıtlı olması gerekiyordu. Yüzlerce insanı böyle bir şemanın içine dahil etmek mümkün olamaz. Her biri çok değerli insanlardır. Bu kişilerin Türkiye'ye bugüne kadar yaptıkları katkıları ile böylesine bir görevi daha iyi yapacaklarına inandım. 62 kişi 1 aylık bir çalışmayla süreci anlatacak. Her biri kişiliği itibariyle değerli insanlardır. İsimleri gördüğüm zaman bu kişilerin Türkiye'ye yaptıkları katkıları daha da iyi yapacağına inandım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri