Bülent Arınç: Sabrettim ve kazandım

Melih Gökçek'le tartışması ve uzun süre gündemde yer tutan Arınç, "sabrettim ve kazandım" dedi.

Bülent Arınç, Kanal D’ye açıklamalarda bulundu. Arınç, Melih Gökçek ’in istifasıyla ilgili, “O bana siyaseten zarar vermek istedi ama ben siyaseten daha da güçlendim. Ben sabrettim ve kazandım” dedi.

PARTİMLE OLAN AİDİYETİMİ KESMİŞLERDİ’

AKP ’nin kampına davet edilmesi ve Erdoğan’ın kendisine teşekkür etmesi hatırlatılan Arınç, “Hakkımızı iade etti. Partimle olan aidiyetimi kesmişlerdi, şimdi partiyle olan aidiyetimiz kuruldu. ‘Afyon’daki toplantıya da geleceksiniz, partinin kurucusu olarak da her zaman partide söz sahibi olacaksınız’ dediler. Bunun için teşekkür ettim, Cumhurbaşkanımıza da” diye konuştu.

 

‘GÖKÇEK’İN ADAYLIĞINA KARŞI ÇIKTIM’

Arınç, “2009’dan itibaren ben Melih Gökçek’in adaylığına karşı çıktım. 2014’te çok daha fazla karşı çıktım. Sayın Gökçek tekrar aday gösterildi ve ben kendisine oy verdim. O gitti, gidecekti zaten. Melih Gökçek hiçbir zaman benim can düşmanım olmadı, kan davalım değildir, aramızda siyasi bir tartışma yaşadık ve bunun sonuçlarını ben de gördüm, o da gördü” dedi.

NE OLMUŞTU?

Melih Gökçek, dönemin Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ı, Fetullah Gülen cemaatiyle işbirliği yapmakla suçlamış ve istifa etmesini, istifa etmemesi halinde görevden alınmasını istemişti. Arınç da “Gökçek, belediye başkanlığı adaylığında ve seçimlerde oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara ’yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin işadamlarına okullar yaptırmıştır. İmar planlarında değişiklikler yaptırmıştır” demişti.

Gökçek'ten yanıt: Seni dava edeceğim

Melih Gökçek, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kendisiyle ilgili sert sözlerine aynı sertlikte yanıt verdi. Gökçek, 'Sanma ki hakaretlerin karşılıksız kalacak. Ben sana hakaret etmeyeceğim. Çünkü hakaret eden kişi kendi seviyesini ortaya koyar. Ancak seni dava edeceğim. Hesabını mahkemede vereceksin' ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç ve Melih Gökçek'e soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hakkında yapılan suç duyuruları sonrasında soruşturma başlattı.

Arınç: Ama bugün 8 Haziran...

Genel seçimlerin ardından gözler tekrar Bülent Arınç'a çevrildi. Arınç, 8 Haziran'da yaptığı açıklamada "8 Haziran’dan sonra çok şeyler açıklayabileceğimizi söylemiştim. Ama bugün 8 Haziran… 8 Haziran sonrası değil" dedi.

Gökçek: Elinde bir şey olup savcılığa gitmeyen namerttir

Twitter'da Arınç'ın seçim sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında açıklama yapıp yapmayacağı en çok konuşulan konu haline geldi. Gökçek bugün Twitter'dan "Elinde bir şey olup savcılığa gitmeyen namerttir" dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri