Bülent Arınç: Kobani Bahane, Dünyayı Başlarına Yıkarız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Mesele Kobani değil, mesele Kobani bahanesi ile çok özledikleri ayaklandırmayı gerçekleştirmek. Buna yıllarca muvaffak olamadılar, bundan sonrada olamayacaklar, dünyayı başlarına yıkarız.” dedi....

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Mesele Kobani değil, mesele Kobani bahanesi ile çok özledikleri ayaklandırmayı gerçekleştirmek. Buna yıllarca muvaffak olamadılar, bundan sonrada olamayacaklar, dünyayı başlarına yıkarız.” dedi. Arınç, Kandil´deki birisinin, ´Biz dağda savaşmasını biliriz, Kobani´de savaşacak durumda değiliz' dediğini de ileri sürdü.

Adıyaman Üniversitesi’nin 2014-2015 yılı Akademik Açılış Programına katılmak üzere öğle saatlerinde Ankara’dan uçakla Adıyaman Atatürk Havaalanı'na gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önce Adıyaman Valiliği’ni ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Arınç, “Kobani´de sivil kalmadı, hepsi Türkiye´de. Orada bin civarında savaşan grubun olduğu söyleniyor. PYD´li silahlılardan da kaçıp Türkiye´ye sığınmak isteyenlerin olduğunu bilsinler." şeklinde konuştu.

"OLAYLARIN SORUMLUSU HDP'DİR"

Yaşanan son olayların sorumlusunun HDP olduğunu savunan Arınç, şu ifadeyi kullandı; “Duygusal kırılma yaşanınca adam öldürmek mi lazım, duygusal kırılma yaşanınca ortalığı savaş yerine mi çevirmek lazım, Biz çağrı yaptık ama bunları yapın demedik. Eskiden bizi gülümseten şeyler anlatırlardı 'Ben vurmadım elim çarptı.' Sen böyle çağrı yaptın da bu olayların bu hale geleceğini bilmiyor muydun? Çok yanlış iş yapıyorlar. Şu olup bitenlerin içindeki ölümlerden, maddi ve manevi tüm zararlardan HDP sorumludur ve bunlar duygusal kırılma yaşadık sözleri ile izah edilecek sözler değil."

Oradakilere bekledikleri yerlerden destek gelmediğini belirten Arınç, "Orada ciddi bir karşılık veremiyorlar. Bekledikleri yerlerden hiç destek gelmedi. Kandil´deki birisinin söylediğini tekrar ben söyleyeyim. ´Biz dağda savaşmasını biliriz, Kobani´de savaşacak durumda değiliz', dağda savaşmak kolay, askere polise, öğretmene, hakime karşı... Adam kaçırmak kolay ama Kobani´de savaşmıyorlar, savaşamadılar, hiçbir şeye de ihtiyaçları yok. Daha başka şeyler de söyleriz de, mahcup olurlar, iş bu kadarla kalsın. Orada ciddi bir karşılık veremiyorlar. Bekledikleri yerlerden hiç destek gelmedi.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri