Bülent Arınç Devlet Bahçeli'ye selam vermeden geçti

Dün Birinci Meclis'te düzenlenen 23 Nisan kutlamaları sırasında gözden kaçan bir ayrıntı vardı. Törende Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç MHP lideri Devlet Bahçeli'ye selam vermeden yerine oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün bütün yurtta coşku dolu kutlamalarla geçti. Devletin zirvesi de düzenlenen törenlerle hem Gazi Mustafa Kemal'in çocuklara armağan ettiği bayramı hem de TBMM'nin açılışının 93'üncü yıldönümünü kutladı.

Anıtkabir'de düzenlenen 23 Nisan töreninin ardından devletin zirvesi TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında Birinci Meclis'e geçti.Birinci Meclis'te düzenlenen 23 Nisan töreninde ise herkesin gözünden kaçan çarpıcı bir ayrıntı vardı.

Ulus'taki Birinci Meclis'te düzenlenen tören öncesi yerine oturmak için ilerleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye selam vermeden önünden geçti. Devlet Bahçeli'nin de Bülent Arınç'ın olduğu yere bakmadığı gözlenirken Bülent Arınç MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın yanına oturdu. Bülent Arınç'ın İsmet Büyükataman ile kısa bir sohbet gerçekleştirdiği görüldü.

Bülent Arınç ve Devlet Bahçeli arasındaki gerginlik “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganlarının ardından başlamıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'daki 'Kuruluş' mitinginde atılan 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganlarına 'Onun da zamanı gelecek' şeklinde cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi çok sert sözlerle eleştirmişti. Bülent Arınç, "Bu, halkı suç işlemeye tahriktir ve teşviktir. Bu kendi düşüncelerini gerçekleştirebilmek için halkı kanunsuzluğa teşvik ve tahrikten başka bir şey değildir. Siyaseten Bahçeli, hayatının en büyük hatasını yapmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Devlet Bahçeli ise Bülent Arınç'a verdiği yanıtta “Tarihi hata yaptı diyen bilinci kaymış zavallılar da tarihi kötülüğün daniskasını millete yaptığını itiraf etmek zorunda kalacaktır” demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri