Bülbül ve Keleş’e fahri görev

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF), Türk bisiklet tarihinin önemli olaylarını ve envanterini içinde barındıracak bir kitap hazırlanması için çalışma başlattı.

TBF’nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, bisiklet sporunda, federasyonun kurulduğu 1923 yılından bu yana yaşanan önemli olayları, ulusal ve uluslararası alanda derece elde etmiş sporcuları, yapılan önemli yarış ve turları, görev yapan federasyon başkanlarını anlatan bir kitap hazırlanacak. Kitabın hazırlanması için bisiklet sporu ile yakından ilgilenen 55 yıllık gazeteci Nail Bülbül ile eski bisikletçi Sadık Keleş, fahri olarak görevlendirildi.

Kitapta yer alacak bilgilerin toparlanması amacıyla halen hayatta olan tüm bisiklet sporcuları ve federasyon başkanları ile röportaj yapılacak. Eski sporcu ve başkanların ellerindeki gazete arşiv ve kupürleri de tek tek incelenerek, buradaki gerekli bilgiler kitaba aktarılacak. Ayrıca, TBF ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arşivleri de taranarak buradaki bilgilerden yararlanılacak. TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, hazırlanacak kitabı, en önemli projelerinden biri olarak gördüğünü söyledi. Bugüne kadar Türkiye’de bisiklet sporuyla ilgili yazılmış bir kitap bulunmadığını ve bisiklet sporunun envanterinin tutulmadığını anlatan Müftüoğlu, “Geçmişini bilmeyenin geleceği de olmaz. Biz bisiklette tarihimizi çok önemsiyoruz. Geçmişi araştırıp, kamuoyu ile paylaşmak ve federasyonumuza kalıcı bir envanter bırakmak istiyoruz. Bununla ilgili hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız ve gerekirse kitabın basılma aşamasında profesyonel destek de alacağız ve ortaya ciddi bir eser çıkaracağız” dedi.
Bu çerçevede bisiklet sporunun geçmişini çok iyi bilen gazeteci Nail Bülbül ve bisikletin en eski sporcularından Sadık Keleş’in yardımlarıyla eski başkanlar ve sporcularla röportajlar yapmaya başladıklarını anlatan Müftüoğlu, şöyle konuştu: “Bu iki deneyimli ağabeyimizin araştırmaları sayesinde 1923 yılından bu yana bisiklet sporunda neler yaşanmış, kimler federasyon başkanlığı yapmış, hangi sporcular ne tür başarılara imza atmış, bisiklet sporu hangi evrelerden geçmiş, bunların hepsini, ‘Türkiye’de Bisiklet Tarihi’ adı altında bir kitapta toplayacağız.” Müftüoğlu, kitaba katkı sağlamak isteyen herkesin katılımından memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri