Bulak: Anadolu’dan şampiyon çıkmaz

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Futbolda başarılı olmak için lobin de olacak dedi. 5. haftada Raşit Çetinerden görevi devralan Giray Bulak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İşte, Konyaspor’dan Türk futboluna, dört büyüklerden hakemlere kadar pek çok konuda konuşan deneyimli teknik adamın sözleri:
TAKIMIN OYUN BİLGİSİ GELİŞTİ
Konyaspor’un, ben ve teknik heyetim göreve geldikten sonra, oyun bilgisi ve kontrollü futbol düşüncesi yavaş yavaş gelişti. Fakat kondisyonumuz, gol pozisyonlarına girme oranımız ve organize ataklar yapmamız şu anda benim istediğim düzeyde değil. Bunlar kesinlikle düzeltilmeyecek şeyler değil, ancak çok çalışmamız lazım. 28 yıllık teknik direktörüm. Benim oyun felsefem atak oyunu ve dolayısıyla rakibi önde karşılamak çok daha mantıklı... İzleyenlere keyif vermek ve pozitif futbol oynamak için çok pas yapmak ve takımı fazla gol pozisyonuna sokmak gerekir. Konyaspor da bunu başaracak.
HAKEMLERİMİZ İYİ EĞİTİMLİ
Hakemler çok iyi eğitim alıyor ama insiyatiflerini iyi kullanmıyorlar. Baskı altında bile hakimiyetlerini sürdürebilmeliler. Kendi ağırlıklarını ortaya koymalı ve karşı tarafa, kendini saygı göstermeye mecbur edici tavır almalılar. 4-7 Ocak’ta Antalya’da Türkiye Futbol Federasyonu Hakemler Semineri var. Burada söz alıp konuşacağım. Özellikle genç hakemlerimiz, benim uyarılarımı dikkate almalılar. Türk futbolunda oyuncu, hoca ve kulüp menacerleri profesyonel ama hakemler ve kulüp idarecileri tam olarak profesyonel değil. Hakemleri baskı altına alarak, sağlıklı bir sonuca ulaşamayız. Bunu onlar da biliyor, herkes biliyor. Ancak insanlar bazen kendini kontrol edemiyor. Özellikle Beşiktaş hakemlerden çok yakınıyor, haksız bir tavır. Düşünüyorlar ki, Galatasaray ve Fenerbahçe, hakemler tarafından toleranslı. Kendi düşüncelerine göre onlar da tolerans istiyor. Ancak bilmeliler ki, hakemler tüm maçlarda hata yapıyor. Onları bu kadar acımasızca eleştirmeye hakları yok.
ANADOLU’DAN ŞAMPİYON ZOR ÇIKAR
Anadolu’dan bir takımın şampiyon olacağı bana pek olabilecek bir şeymiş gibi gelmiyor. Sakın Sivassporlular bunu yanlış anlamasın. Gayet başarılı bir kulüp, ancak şampiyon olacaklarına inanmam zor. Çünkü futbolda başarılı olmak istiyorsan, lobin de olacak. Kimse hayal etmesin. Anadolu’dan Trabzonspor haricinde şampiyon olacak bir takım çıkmaz. Çünkü bu iş, aynı zamanda çok güçlü bir lobi işi.
GENÇ TEKNİK ADAMLARI SEVİYORUM
Bülent Uygun, Tolunay Kafkas, Ünal Karaman ve diğer sayamayacağım geçmişteki futbolcularım şimdi rakip hocalarım. Bu tabiki çok gurur verici bir durum... İnsan aslında bu duruma biraz şaşırmıyor değil. Çünkü yıllar önce soyunma odasında veya yedek kulübesinde taktik verdiğiniz oyuncularınızı, şimdi mağlup edebilmek için taktikler üretiyorsunuz. Ancak futbol böyle bir oyun. Yeşil sahada karşında kim olursa olsun, her şeyinle 3 puan için mücadele vermek zorundasın. Onlarla gurur duyuyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri