Bugün yüzümüz gülsün

Konyaspor bugün deplasmanda Manisaspor'a karşı zor bir sınav verecek. Saat 19.00'da başlayacak olan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. 15. haftanın bu kritik maçı TRT'den naklen yayınlanacak. Kartal'da önemli bir eksik yok

Torku Konyaspor, bugün deplasmanda Manisaspor ile karşı karşıya gelecek. Manisa 19 Mayıs Stadyumunda ki maç saat 19.00'da başlayacak. İstanbul bölgesinden Fırat Aydınus’un yöneteceği karşılaşmada Aydınus'un yardımcılıklarını Arkın Akgöl ve Birol Güldane yaparken, maçın dördüncü hakemi ise, Erdem İren. Torku Konyaspor’un 15 puanla 13. ve Manisaspor’un ise 25 puanla 2. sırada çıkacağı 15. haftanın kritik maçı TV’den naklen yayınlanacak..  Temsilcimizde, hazırlıklarının Konya bölümü Perşembe günü sabaha yapılan antrenmanla tamamlandı ve takım aynı gün öğleden sonra Manisa’ya giderek kampa girdi. Yeşil-beyazlılar dün ter atarak hazırlıkları tamamladı.. Torku Konyaspor’da, sakatlığı nedeniyle tedavisi devam edilen Erkan Sekman'ın yer almadığı kadro19 futbolcudan oluştu. Sakatlığı iyiye giden İshak’ın da bulunduğu kadroda İshak veya Ali Zeytuni’den biri tribüne çıkacak. Kartal’da; Şenol, Bilal, Sinan ve Ali Turan 3’er sarı kartla oynayacak.  

Konyaspor ile Manisaspor, bugün tarihlerinde 9. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 8 maçın 4’ünü Konyaspor, 1’ini Manisaspor kazandı ve 3 maç ise berabere sonuçlandı. İstanbul bölgesi hakemi Fırat Aydınus ise, bu sezon Kartalların ilk maçına çıkacak. Aydınus, en son 2011 yılının Nisan ayında iç sahada oynanan ve 0-0 sonuçlanan Manisaspor maçında düdük çalmıştı. 

Torku Konyaspor’da, sarı kart cezasını tamamlayan Neca, büyük bir olasılıkla ilk 11’de yerini alacak. Yeni teknik direktör Uğur Tütüneker ile ikinci maçına çıkacak olan Kartal’da planlar galibiyet üzerine yapıldı. Temsilcimiz bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Kaya-Tolga, Ali Turan, selim, Bilal Aziz- Şenol, Serkan Şahin- Ömer Ali, Neca (Recep), Erdal- Sinan.  

ALİ DERE “GALİBİYET” DEDİ

Torku Konyaspor’un genç futbolcusu Ali Dere, yeni teknik direktör Uğur Tütüneker'in gelişiyle birlikte yeniden bir kıpırdanma yaşadıklarını ve bunu da Karşıyaka maçındaki oyun ile herkesin gördüğünü ifade etti. Genç oyuncu Ali Dere, Manisaspor maçından galibiyetle ayrılarak haftalardır devam eden 3 puan hasretine son vermek istediklerini söyledi. 

14 haftalık dönemde beklentilerin gerisinde kaldıklarını ve hesapta olmayan puanlar kaybettiklerini belirten Ali Dere, açıklamasını şöyle sürdürdü. "İstediğiniz sonuçları alamayınca ve puan cetvelinde alt sıralardan kurtulamayınca ister istemez bir moral bozukluğunu içerisine giriyorsunuz. Böyle bir dönemden geçtiğimiz hafta itibariyle çıktığımızı düşünüyorum. Yeni teknik direktörümüz Uğur Tütüneker'in gelişiyle takımımızda bir kıpırdanma yaşandı. Karşıyaka maçında pozisyon vermememize ve çok istememize rağmen oyunumuzun hak ettiğimiz galibiyeti alamadık. Bunda girdiğimiz pozisyonları değerlendiremememiz ve şanssızlıkta etkili oldu. Ancak oynadığımız oyun, maçın tamamına yakınının kontrolümüz altında geçmesi gerçek gücümüzü yakalamaya başladığımızın göstergesi. Şimdi tek ihtiyacımız olan alacağımız 3 puan. Ligin çok koşan, iyi mücadele eden genç oyunculardan kurulu Manisaspor karşısında bu amacımıza ulaşacağımıza inanıyoruz. Zor olacak. Ama bunu başaracağız. Kalan maçlarımızı en iyi şekilde kapatıp, devre arasında da eksiklerimizi gidererek Süper Lig hedefiyle sezonun ikinci devresine başlamak istiyoruz."

MANİSASPOR EVİNDE PUAN VERMİYOR

Ligde, bugün Konyaspor'u konuk edecek Manisaspor, şimdiye kadar oynanan karşılaşmalarda iç sahada Adanaspor ile birlikte en başarılı ekip durumunda bulunuyor... Geçen sezon Süper Lig'e veda ettikten sonra yeni bir yapılanmayla PTT 1. Lig'de mücadele veren Manisaspor, Reha Erginer yönetiminde ilk 14 haftalık periyotta 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. 15'inci haftaya 25 puanla ikinci sırada giren Manisaspor, bugün Konyaspor'u konuk edecek. 

Ligde 15'inci haftaya kadar Manisa 19 Mayıs Stadı'nda 7 karşılaşma oynayan Ege temsilcisi, bu müsabakalarda 4 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Rakip filelere 10 gol atan Manisaspor, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. İç sahada şimdiye kadar topladığı 15 puanla Adanaspor ile birlikte en fazla puan toplayan ekip olan Manisaspor, iç sahada Adanaspor, Çaykur Rizespor ve Samsunspor gibi henüz mağlup olmadı.   Ligde şimdiye kadar ilk golü attığı karşılaşmalarda hiç yenilmeyen Manisaspor, bu maçlarda 6 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. İlk golü attığı karşılaşmalarda Kartalspor (1-0), Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (2-1), TKİ Tavşanlı Linyitspor (4-1), Göztepe (1-0), Boluspor (2-1) ve Çaykur Rizespor'u (2-1) mağlup eden Ege temsilcisi, Karşıyaka, Ankaragücü ve Bucaspor maçlarında 1-1 berabere kaldı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. Liglerde şimdiye kadar 10 kez karşılaşan iki ekipten Manisaspor'un 2,  Konyaspor'un 4 galibiyeti bulunuyor. 4 müsabakanın berabere tamamlandığı iki ekibin mücadelelerinde Manisaspor 10, Konyaspor ise 11 gol kaydetti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri