Bugün son sözü Konya çiftçisi söyleyecek

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 69’uncu Seçimli Olağan Genel Kurulu bugün yapılacak. Genel kurulda 4 isim yarışacak. Başkanlık yarışı Ramazan Erkoyuncu, Özkan Taşpınar, Alişan Taşpınar ve Yusuf Erdem arasında geçecek 

29 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 69’uncu Seçimli Olağan Genel Kurulu alınan bir kararla 27 Ekim 2021 Çarşamba gününe (bugün) ertelenmişti. Çiftçi nefesini tuttu. Konya çiftçisi bugün sandık başına giderek, oy kullanacak. Konya'nın önemli bir değeri olan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin başkanı yarın belli olacak. 

RECEP KONUK 'ADAY OLMAYACAĞIM' DEMİŞTİ 

22 yıl boyunca başkanlık yapan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 27 Ekim tarihinde yapılacak genel kurulda Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığı'na aday olmayacağını ve başkanlık görevini bırakacağını açıklamıştı. Konuk'un açıklamalarının üzerine adaylar da kendini kamuoyuna tanıtmış ve saha çalışmalarına başlamıştı. 

ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İLK İSİM ALİŞAN TAŞPINAR OLDU 

Adaylığını ilk açıklayan isim  Uzm. Dr. Alişan Taşpınar oldu. Taşpınar, “Çiftçimizin ve İşçimizin daha çok kazanması için 4 ay önce adaylığımızı açıklayarak yola çıktık” dedi.

Taşpınar, “Biz, 7 kuşaktan çiftçilik yapan bir ailenin ferdiyiz. Biz çiftçimizin sorunlarını da çözüm yollarını da biliyoruz. Biz bu yola çıkarken ilk günden beri devlet büyüklerimiz başta olmak üzere gönlü çiftçimizden yana olan pek çok kurum ve STK temsilcisi ile istişare de yaptık. Uzmanlarla görüştük. Sonra da 42 maddelik noter tasdikli proje ve taahhütlerimizi ortaklarımıza sunduk. Biz, çiftçimize ve işçimize adil, hakkaniyete dayalı, şeffaf ve kazandıran bir yönetim anlayışı ile hizmet etmeyi taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu. 

ÖZKAN TAŞPINAR 'DERSİME ÇALIŞTIM' DEDİ

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurulu için adaylığını açıklayan bir diğer isim de Ulusal Hububat Konseyi (UHK) Başkanı Özkan Taşpınar oldu.

Özkan Taşpınar, “ Dersime çalıştım, geniş bir yelpazede hazırlıklarımızı yaparak kısa ve uzun vadeli bir program oluşturduk, adayım. Başta kıymetli büyüklerimiz olmak üzere, ziraat odaları, tarımsal kurum ve kuruluşlar ile Konya’daki STK’larla istişareler gerçekleştirdim” dedi. 

ADAY ERKOYUNCU: KURUMUN İŞLEYİŞİNİ BİLİYORUM

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi 69. Olağan Genel Kurulu öncesi adaylığını açıklayan bir diğer isim de Ramazan Erkoyuncu oldu.

Erkoyuncu, “Torku, Konya Şeker Fabrikası, Çumra Şeker Fabrikası, Panagro, Panplast ve daha nice Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi iştirakları bölgemiz insanı için çok kıymetlidir" dedi. Erkoyuncu, yine ayrıca “Kurumun işleyişini bilen, içerideyken fark edilemeyen eksiklikleri dışardayken farketmiş, kurumla bağını asla koparmamış bir çiftçi kimliğiyle bu yola çıkıyorum. Sizlerin teveccühü ile bu seçimden ve gelecek seçime kadar kaldığımız yönetimden alnımızın akıyla çıkmak ilk hedefimizdir” şeklinde konuştu.

ERDEM: BENİ ADAYLIĞA ÇİFTÇİLER DAVET ETTİ

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Yusuf Erdem de “Konya’mızın gururu tesisleri ve Torku markamızı en iyi şekilde koruyacak ve daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Aday Erdem, “Hem çiftçilerimiz, hem de fabrikalarda çalışan işçilerimiz ile bu fabrikalarla bağlantılı sektörlerdeki, kamyoncusundan bakkalına, inşaatçısından pastanecisine varıncaya kadar bütün esnafımız  ‘Kooperatifimize, fabrikalarımıza sahip çıkmak, onları eski görkemli günlerine geri döndürmek ve daha iyi hale getirmek üzere’ son bir aydır yoğun bir istek ve ısrarla, evlatları, kardeşleri olarak gördükleri bizleri göreve davet etmişlerdir” dedi. 

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri