Bugün şeref günüdür

19 Eylül Gaziler Günü'nde konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, "19 Eylül, vatan için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür" dedi

19 Eylül Gaziler Günü Atatürk Anıtı'nda düzenlenen resmi törenle kutlandı. Törene, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur, "19 Eylül, vatan için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür" dedi. Gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük bir coşku ile yaşadıklarını ifade eden Buğur, "Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milleti'ne her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Sizler, milletin bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz. Asil milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde, sizin bu kutsal vatana olan aşkınız kahramanlığınız ve cesaretiniz yer almaktadır. Sizler için yapılan her şey, bu eşşiz hizmetinizin ve fedakarlıklarınızın bir karşılığı veya bedeli olamaz" dedi.

GAZİ VE ŞEHİTLERE SAHİP ÇIKALIM  

Türkiye'nin iç ve dış düşmanları tarafından tehdit altında olduğunu söyleyen Buğur, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için teröre verdiğimiz onlarca şehit hepimizi derinden yaralamaktadır. Genç fidanlar bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için bayrağımız için can vermekte, toprağa düşmektedir. Terör konusunda Türk devletinin ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Teröre, teröriste ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha edilmemeli, silahlı terör misliyle karşılık verilerek yok edilmemelidir. Teröre her alanda karşı çıkılmalıdır. Kanlarımız boşa akmamalıdır. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman her yerde verilmelidir. Şehitlere ve gazilere ilgisizlik, şanlı tarihimize olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve Gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır" diye konuştu.

Buğur'un konuşmasının ardından şehit çocuğu Büşra Nur Sağın, babasına yazdığı mektubu okudu. Büşra, mektubunu okurken duygusal anlar yaşandı. Büşra mektubunu okuduktan sonra anıt alanından Konya Askeri Şehitliği'ne kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Konya erkanı da katıldı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri