Bugün önemli kararlar açıklanacak

Darbe girişiminin ardından Beştepe'de bugün kritik bir toplantı yapılacak.

Milli Güvenlik Kurulu Çarşamba günü (bugün) saat 11.00'da Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. 15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından gözler bugün Ankara'da olacak.

Beştepe'de toplanacak MGK'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, kritik bir karar alacaklarını ve bu kararı toplantıların ardından açıklayacaklarını söylemişti.

Dün gece İstanbul'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah bu süreci öyle veya böyle atlatacağız. Ve şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve Çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulu'muzu toplayacağız. Sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız. Ve önemli bir kararı açıklayacağız, şimdi burada açıklamayacağım" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım da bugünkü AK Parti grup toplantısında, "Yarın önce Cumhurbaşkanımızın başkanlığında MGK'yı, sonra Bakanlar Kurulu'nu topluyoruz. Yarın bu yaşadığımız süreçlerle ilgili önemli kararlar alacağız. Kaybedecek zamanımız yok. Ne yapılması, nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu olağanüstü şartlardan kurtulmanın yolunu biliyoruz. Ülkemiz için çok güzel kararları vatandaşlarımızla paylaşacağız ve bir daha böyle olayların yaşanmaması için yüzde 1 bile risk alma imkanımız yok. Bütün alanları yüzde 100 emniyete almamız gerekiyor. Süreçleri başlattık, sonuçlarını da alacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri