Buğday ticaretinde kilit noktadayız

Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, Meclis Başkanı Selçuk Öcal ve KTB meclis üyeleri mecliste Konya milletvekillerini ziyaret etti. Recep Konuk, “Tarımsal ticarete derinlik kazandırdık” dedi

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli ve Mehmet Babaoğlu’na tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunan heyet, vekillerle Konya tarımı, hayvancılığı ve tarımsal ticareti ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Sektörle ilgili gündemin değerlendirildiği ziyaretlerde tarım ve tarımsal ticarette çok mesafe alındığını, yapılacak yapısal dönüşümlerle daha da ileriye gideceği bildirilerek, son olarak yemde ve gübrede indirilen KDV oranları ile ilgili olarak duyulan memnuniyet ve teşekkür dile getirildi. Kendileriyle çalışmaktan büyük güç ve keyif aldığı arkadaşlarının ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Milletvekili M. Uğur Kaleli, ziyaret kapsamında yapıcı ve verimli bir görüş alışverişi olduğunu belirterek, “Ortak akılla yapılacak projelerle Konya’nın tarıma ve tarımsal ticarete olan katkısı daha da artacaktır” dedi.

TARIMSAL TİCARETE DERİNLİK KAZANDIRDIK

Konya Ticaret Borsası heyeti daha sonra Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Recep Konuk’u makamında ziyaret etti. Konya Ticaret Borsası’nın hizmete sunduğu lisanslı depoculuk tesisleri, akredite laboratuvarı, BorsaKonya Tarımsal Ürün ve Emtia İhtisas Piyasaları ve işlem hacmi ile Türkiye’nin en büyük borsalarından olduğunu ve Borsa İstanbul ile yaptıkları anlaşma ile tarımsal ticarete büyük derinlik kazandırdığını söyleyen Konuk, “Buralar sizlerin, buraları iyi kullanın, bizler gelip geçiciyiz hiç kimse baki değil, bizler için önemli olan hizmetimiz süresince başarılı çalışmalar yapmaktır” dedi.  Tarımın uluslararası ticarete konu olduğu günümüzde, stratejik öneminin daha da arttığını dile getiren KTB Başkanı Hüseyin Çevik,  “Türkiye, tarım potansiyeli bakımından dünyanın en avantajlı coğrafyasındadır. Türkiye’nin, bulunduğu jeopolitik konumu gereği uluslararası buğday ticaretinde kilit nokta olabilecek potansiyeli vardır. Türkiye üreten Kuzey ile tüketen Güney arasında önemli bir köprüdür. Dünya’da tarımsal üretim kadar tarımsal ticaret de, artık küresel politikaları etkileyecek düzeye gelmiştir. Bundaki en büyük aktörler küresel düzeyde finans çevreleriyle çalışan borsalardır. Tarımsal üretimin ve ticaretinin ulusal boyutu aşıp, küresel ölçekte düşünülmesi gereken bir güç olduğu günümüzde, KTB’nın tarıma katkısının daha da artması ve küreselleşmesi için yatırımlarımıza devam etmekteyiz. Amacımız tarım sektörü ile finansal piyasaları entegre ederek tarımsal ticaretin hacmini, çeşitliliğini artırmanın yanı sıra kırsal kalkınmaya da katkı yapmaktır’ diyerek kurak iklime sahip Konya Ovası’na dış havzalardan su transferinin gerçekleşmesi halinde tarımsal hasılanın 2-3 kat artacağını dile getirdi. Recep Konuk, borsa heyetinin tarımsal desteklemeler ile uygulanmaya başlayan yemde KDV indirimi hakkındaki soru ve görüşlerini yanıtlarken, heyetten gelen talepleri de dikkate alacaklarını söyledi. Ziyaret, gündeme ve tarıma dair istişarelerinden sonra hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri