‘Buğday alım fiyatı en az 15 lira olmalı’

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, buğday üreticisinin artan girdi maliyetlerine dikkat çekerek buğday taban fiyatının en az 15 lira olarak bir an önce açıklanması gerektiğini belirtti.

İktidara çağrıda bulunan Ekici, şunları söyledi: “Tarımda enflasyon yüzde 75’i geçmiş durumda. Maliyetlerden dolayı çiftçilerimiz üretim yapamaz duruma geldi. Geçen sene bir ton buğdayın maliyeti 7 bin 700 lirayken bu sene bu fiyat 10 bin lirayı aşmış durumda. Geçen yıl TMO'nun açıkladığı fiyat 8.25 liraydı. Çiftçimizin maliyeti ortadayken TMO tüm hazırlığını yapmalı ve buğday taban fiyatını en az 15 lira olarak açıklanmalıdır. Ayrıca TMO çiftçimizin elindeki tüm ürünleri almalı ve onları geçtiğimiz yıllardaki gibi mağdur etmemeli.”

HASAT YAKLAŞTI AMA FİYAT AÇIKLANMADI

Kimi bölgelerde hasat zamanının yaklaştığını kaydeden Ekici, “Bazı bölgelerimizde hasat zamanı yaklaştı ancak henüz açıklanan bir alım fiyatı yok. Çiftçimizde ne yapacağını, ürününü kaç paraya vereceğini bilemiyor. Kara kara düşünen, mağdur olan çiftçilerimiz mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri