Budist Rahip: Vermek İnsana Bir Şey Kaybettirmez‏, Aksine Kazandırır

Tayland'da düzenlenen "Merhamet: Budizm ve İslam arasında köprü" başlıklı konferansta konuşan Budist Rahip Maha Paitoon Kalayanataro, “Verme duygusu insana bir şey kaybettirmez, aksine kazandırır.

Tayland'da düzenlenen "Merhamet: Budizm ve İslam arasında köprü" başlıklı konferansta konuşan Budist Rahip Maha Paitoon Kalayanataro, “Verme duygusu insana bir şey kaybettirmez, aksine kazandırır.” dedi. Kalayanataro, vermenin almaya kısayla üstün olduğuna vurgu yaptı.

Nüfusunun çoğunluğu Budist olan Tayland, "Merhamet: Budizm ve İslam arasında köprü" konulu konferansa ev sahipliği yapıyor. Konferans, Mahidol Üniversitesi Uluslararası Budist - Müslüman Anlayış Merkezi tarafından düzenleniyor.

Konferansta bir sunum yapan Budist rahip Maha Paitoon Kalayanataro, “Düşüncelerinizde merhamet hissi var ise bu sizin hareketlerinize ve konuşmalarınıza yansıyacaktır. Bu nedenle kendimizi merhamet hissi ile doldurmalıyız. Doldurmalıyız ki, başkalarına örnek insan olabilelim.” ifadelerini kullandı.

Kişinin kendisine nasıl davranılması istiyorsa, başkalarına da o şekilde davranması gerektiğini ifade eden Kalayanataro , “Merhamet beni motive ediyor. Çünkü ihtiyacı olan birine yardım etmek, kalpler arasında bir köprü kuruyor. En önemlisi, ihtiyacı olana verme hiç bir zaman insana bir şey kaybettirmez, aksine kazandırır. Almaktan çok vermeyi düşünmemiz gerekiyor.” dedi.

Rahip Kalayanataro, bu anlayışın İslam’da zekat verme şeklinde olduğunu belirterek, sözlerini İslam'daki zekat anlayışını beğendiğini söyleyerek tamamladı.

“SORUNLAR, İNSANLARIN FARKLI KÜLTÜRLERİ BİLMEMESİNDEN ÇIKIYOR”

Konferansta bir konuşma yapan Prince of Songkla Üniversitesi’nden Prof. Zakee Phitakkumphol, “Tayland'ın güney sorunları” adlı konuşmasında, olayların altında insanların birbirlerinin kültürlerini bilmemeleri, insanların birbirlerinin kültürünü öğrenme şansı bulacakları ortamların oluşturulması sorunları yattığını belirtti.

Konuşmacı Brunei Sultanlığı Universitesi’nden Prof Dr. Osman Bakar ise Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) merhamet örneklerini paylaşarak, “Efendimizin hayatının her saniyesinde merhamet ve şefkat görüyoruz. Savaşlarda bile Efendimiz düşmanlarına karşı bile şefkat ile davranmıştır.” dedi.

Sunum sonrasında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamada bulunan Prof. Zakee Phitakkumphol, "Günümüzde Müslüman, Budist okulları bulunuyor. Aileler kendi çocuklarını kendi dininde yetişmesi için o okullara gönderiyor. Bu okullara giden çocuklar başka dinin kültürünü öğrenme şansından mahrum kalıyor." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri