Budak'tan 4. Yöresel Ürünler Fuarı'na Destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’na destek verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’na destek verdi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonun ekonominin altyapısını güçlendirecek güçlü bir organizasyon olduğunu belirten Budak, “Geleneksel-yöresel ürünlerin kırsal kalkınmanın ve geleneksel ticaretteki yapısal sorunların çözümünün önemli araçlarından birisi olarak öne çıkıyor. Anadolu binlerce yöresel ve geleneksel ürünle bir harman yeri gibi, büyük bir zenginlik barındırıyor. Tarımda ve ticarette markalaşma kültürü ile bu ürünlerimize sanat katmak, değer katmak ve ulusal ve uluslararası pazarlara sunmak hem önemli hem acil bir konu haline gelmiştir.” dedi.

Yöresel ürünlerin, kültür mirasını simgeleyen ürünlerin gelişmesi ve tanıtımlarının doğru yapılması için üç konuda ilerleme sağlanması gerektiğini vurgulayan Budak şunları söyledi: “İlk olarak, fikri mülkiyet haklarının, marka ve coğrafi işaretlerin daha etkin biçimde korunması alanında ilerleme sağlanmalı. İkinci olarak, KOBİ ve markalaşma teşviklerinde yöresel ürünlere özgü bir programın tasarlanmasında yarar görüyorum. Üçüncü olarak da büyük marketlerin özel marka kullanmalarının yerel markaları engelleyici etkisi üzerinde ısrarla durulması gerektiğine inanıyorum. Bu konulardaki ortak ısrar ve gayretlerimizi önümüzdeki süreçte de arttırarak devam ettirmeliyiz.”

Yöresel ürünler fuarı bünyesinde düzenlenecek etkinliklerde, toplantılarda yöresel ürünlere değer katacak girişimlerin de gündeme geleceğini belirten Budak, “Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere, başta Antalya Ticaret Borsası’nın değerli Başkanı Ali Çandır olmak üzere teşekkür ediyorum. TOBB da fuara büyük destek vermiş, TOBB birlikteliğini fuarda sergilemişlerdir.” açıklamasında bulundu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri