Budak: Dövizin Stabil Hale Gelmesi İçin Para Silahları Kullanılmalı

Dövizde dalgalanmayı durdurma görevinin ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası'nda (MB) olduğunu belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman, "Dövizin stabil hale gelmesinde bütün para silahlarının kullanılması gerekiyor.

Dövizde dalgalanmayı durdurma görevinin ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası'nda (MB) olduğunu belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman, "Dövizin stabil hale gelmesinde bütün para silahlarının kullanılması gerekiyor." dedi.

ATSO Meclis Toplantısı'nın ardından gazetecilerle bir araya gelen Çetin Osman Budak, Türkiye'nin dolara endeksli, kırılgan yapıya sahip bir ülke olduğunu kaydederek, "Her döviz hareketinde bütün toplum o harekete endeksleniyor. Yapısal reformların yapılması lazım." değerlendirmesinde bulundu. Dövizin 'mutlaka düşeceğini' kaydeden Budak, "Hızlı dalgalanmayı yaşadıktan sonra kendine bir taban bulacak. Nerede taban bulacağı sorusu çok önemli. Yıkıcı etkisi enflasyon olur. Dövizin etkisi iş alemine ve topluma enflasyon olarak yansır. Çözüm yapısal reformlardan geçiyor. Yapılmalı ki bundan sonra sıkıntı yaşamayalım." diye konuştu.

Dövizin nereye gideceğinin belirsiz olduğuna, Türkiye'nin ise yakın komşuları ve dünyadaki gelişmeler göz önüne alındığında 'ateşin ortasında bir ülke' olduğuna işaret eden Budak, "Temkinli, çok itidalli olmamız gerekiyor. Çözüm sürecini de koyduğunuz zaman hükümete çok iş düşüyor. Tedbirleri sağlıklı alacaklarına inanıyoruz. Dalgalanmayı durdurmanın sorumlusu ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası. Stabil hale gelmesinde bütün para silahlarının kullanılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

TURİZM SURİYE'YE MÜDAHALEDEN ETKİLENMEZ

Suriye'de bir operasyon düzenlenmesi halinde turizmin bundan nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine Budak, "O kadar kırılan değil turizmimiz. O tür olayların sınırımızda olması turizmimizi çok fazla etkilemiyor. Bu ülke bunu geçmişte kanıtladı. Zaten turistlerin üçüncü, beşinci gelişleri. Ciddi Antalya sempatisi olan turistlerden oluşuyor." cevabını verdi.

Çetin Osman Budak, Mısır'da yaşananlardan ötürü rotasını Türkiye'ye çeviren turist sayısının ise çok az olduğunu söyledi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri