Bucalı Kadınlar Atatürk’ü Andı

Buca’nın köylü kadınları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evlendiği ve kısa bir süre de olsa Başkomutanlık Karargahı olarak kullandığı Uşakizade Köşkü’nü gezdi. Ülkemizin içinden geçtiği bu acı günl...

Buca’nın köylü kadınları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evlendiği ve kısa bir süre de olsa Başkomutanlık Karargahı olarak kullandığı Uşakizade Köşkü’nü gezdi. Ülkemizin içinden geçtiği bu acı günlerde Atatürk’e ve onun ilkelerine özlemlerini dile getiren köylü kadınlar, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı mekanda duygu dolu anlar yaşadı.

Buca köylerinde yaşayan kadınlar, Buca Belediyesi Tarım Müdürlüğü organizasyonuyla Atatürk’ün hayatının 91 gününü geçirip, evlendiği ve kısa süre Başkomutanlık Karargahı olarak kullandığı Uşakizade Köşkü’nü gezdi. Buca’nın Doğancılar, Karacağaç ve Belenbaşı köyünden 40 kadının katıldığı gezide, Atatürk’ün anılarını dinleyip, eşyalarına dokunma fırsatı yakalayan kadınlar, Atatürk’ün huzuruna çıkmış kadar mutlu olduklarını söyledi. Uşakizade Köşkü gezisinin ardından Bucalı kadınlara “Cumhuriyet ve Kadın” konulu film gösterimi sunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri