Bucaklı Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Burdur’un Bucak ilçesinde, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek 106 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Hacı Ömer Ağa Camii’ndeki törene Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Kaymakam Mehmet Akçay, İlçe...

Burdur’un Bucak ilçesinde, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek 106 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi.

Hacı Ömer Ağa Camii’ndeki törene Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Kaymakam Mehmet Akçay, İlçe Müftüsü İshak Göksel, hacı adayları ve vatandaşlar katıldı. Müftü Göksel, hacı adaylarının Allah’ın daveti üzerine kutsal topraklara gittiklerini ifade ederek, "İnşallah hac vazifenizi layıkıyla yaparsınız ve analarınızdan doğduğunuz gibi günahsız, tertemiz yurdumuza dönersiniz. Allah herkese nasip etsin. Sizler, herhangi birinin daveti üzerine bu yolculuğa çıkmıyorsunuz. Allah’ın daveti üzerine icabet edip, O’nun davetine uyup, Kabe’yi görmeye gidiyorsunuz. Aynı zamanda, sevgili Peygamberimizi ziyaret edeceksiniz. Allah hepinizi ve hepimizi Peygamberimizin şefaatine nail eylesin.” diye konuştu.

Müftü Göksel, Bucak'tan bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile 51, acenteler aracılığıyla 55 olmak üzere toplam 106 hacı adayının kutsal topraklara gideceği bilgisini de verdi.

Kaymakam ve belediye başkanı da konuşmalarında Allah'ın hac farizasını yerine getirmeyi herkese nasip etmesi temennisinde bulundu. Hacı adayları Burdur İl Müftü Yardımcısı Halil Taş’ın yaptığı duayla yola çıktı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri