Buca mı, Adana mı?

İki takımın direkt Süper Lige yükseleceği Bank Asya 1. Ligde son iki haftada Bucaspor ve Adanaspor, Kardemir Karabüksporun ardından mutlu sona ulaşmak için mücadele edecek
Bank Asya 1. Lig’den direkt Süper Lig’e yükselme mücadelesini sürdüren Bucaspor ve Adanaspor, son iki haftada bunu gerçekleştirmek için mücadele edecek. Ligde 29. haftayı en yakın rakibi Adanaspor’un 7 puan önünde tamamlayan, ancak daha sonraki 3 haftada 7 puan kaybeden Bucaspor, son 2 haftaya Adanaspor’un 2 puan önünde girdi. Pazar günü deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak Bucaspor, ligin son haftasında Kayseri Erciyesspor’u İzmir’de ağırlayacak. Sarı-lacivertli ekip, Adanaspor’un son iki maçını kazanması halinde iki müsabakada 4 puan topladığı takdirde lig sonunda Süper Lig’e yükselmeyi garantileyecek. Adanaspor’un bu hafta Orduspor’a mağlup olması durumunda, Bucaspor’un Çaykur Rizespor karşısında alacağı 1 puan, sarı-lacivertli ekibi Süper Lig’e taşıyacak.

Ligde son 3 haftada topladığı 7 puanla, Bucaspor ile puan farkını 2’ye indiren Adanaspor da, son iki haftada rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek. Bu hafta Orduspor deplasmanında 3 puan mücadelesi verecek Adanaspor, son hafta ise şampiyon Kardemir Karabükspor’u Adana’da konuk edecek. Ligde ikinci devrede oynadığı 7 deplasman maçında mağlup olmayan Adanaspor, 2 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 4 gol atan Adana ekibi, kalesinde 2 gol gördü. 

Geçtiğimiz sezon Bucaspor’u TFF 2. Lig Yükselme Grubu’nda şampiyon yapan Kemal Kılıç, sezon başında ligde Bucaspor’un başında 6 maça çıktı. Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Göztepe maçından sonra görevinden istifa eden Kemal Kılıç, daha sonra Adanaspor’un başına geçti. Bucaspor’u 5. sırada bırakan Kemal Kılıç, 10. sırada devraldığı Adanaspor’u ilk 2 yarışına dahil etti. Sezon başında Bucaspor’un kadrosunu kuran Kılıç, şimdi Adanaspor’u Süper Lig’e yükseltmek için mücadelesini sürdürüyor.

SÜPER LİG YARIŞINA, KEMAL KILIÇ DAMGASI

Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor’un teknik direktörü Kemal Kılıç, sezon başında çalıştırdığı Bucaspor ile şu anki takımının Süper Lig’e yükselme mücadelesinde son ikiye kalmasının çok hoş bir duygu olduğunu belirtti. Kılıç, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz sezon Bucaspor ile TFF 2. Lig Yükselme Grubu’nda şampiyon olduklarını ve sezon başında da ligde 6 maça çıktıklarını anımsattı. Sonrasında Adanaspor ile çalışmaya başladığını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti: “Sezon başında çalıştırdığım Bucaspor ile şu anki takımının yükselme mücadelesinde son ikiye kalması çok hoş bir duygu. İkisi de emek verdiğimi takımlar. Fakat şu an tek düşüncem Adanaspor. Ben bu takımın teknik direktörüyüm. Şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız ve rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz.” Kılıç, futbolcularının zorlu Orduspor ve Kardemir Karabükspor maçları öncesi stres yaşamadıklarını belirterek, “Biz sadece önümüzdeki iki maça çıkıp kazanmayı düşünüyoruz. Daha sonra da Bucaspor’un puan kaybetmesini bekleyeceğiz” dedi. Oyuncuların sezon boyunca bütünlük içinde olduklarını ifade eden Kılıç, bunun takıma başarı getirdiğini söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri