Buca hazırlığı başladı

Gaziantepspor karşısında galibiyeti kaçırmasına karşın güçlü rakibiyle berabere kalarak puanını 4’e çıkartan yeşil-beyazlılar, dün öğleden sonra Tatlıcak tesislerinde toplandı ve Buca hazırlıklarına başladı
Konyaspor’da üç günlük izin sona erdi ve haftaya iç sahada Bucaspor ile oynanacak ligin 4. maçının hazırlıkları dün başladı. Cuma akşamı deplasmanda Gaziantepspor karşısında galibiyeti kaçırmasına karşın güçlü rakibiyle berabere kalarak puanını 4’e çıkartan yeşil-beyazlılar, dün öğleden sonra Tatlıcak tesislerinde toplandılar. Kartallar, haftanın ilk antrenmanını akşam saatlerinde yaptı. Antrenmanlara, Ümit Milli takım kampına katılan Serkan Şahin katılamadı.  Milli takımın Avrupa şampiyonası eleme maçları nedeniyle lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlayan Konyaspor’da, bugün ise muhtemelen sabah kondisyon, akşam da teknik-taktik olmak üzere çift antrenman yapılacak. Takımda,  sakat futbolcular Erdal, Peter Grajciar ve Emrah Eren’in tedavileri de sürdürülüyor.  Kartal’da, hazırlıklar hafta boyunca gerçekleştirilecek antrenmanlarla devam edecek. İç sahada, ikinci maçını Bayram’da ligin yeni takımı Bucaspor ile oynayacak olan yeşil-beyazlılarda hedef: rakibi yenerek 2. galibiyeti almak.. Lige verilen arayı yapacakları yoğun antrenmanlarla değerlendireceklerini belirten Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, Gaziantep karşısında kaçırdıkları galibiyeti Buca karşısında alacaklarını sözlerine ekledi.  
Transferde ise son olarak Trabzonspor’dan Murat Tosun’u kiralayan Konyaspor’da, başka transfer yapılmayacağı bildirildi. Bilindiği gibi, 2010-2011 dönemi birinci transfer dönemi de yarınn akşam mesai bitiminde sona erecek. Sezonun ikinci transfer dönemi ise 5 Ocak-1 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
İSTEDİĞİMİZ DÜZEYE GELMEYE BAŞLADIK
Yeni kurulan takımlarda yaşanan sıkıntıları iyi kenetlenerek ve saha içerisinde kendilerinden istenilenleri yerine getirmeye çalışarak aşmaya başladıklarını ifade eden oyuncu Adnan Güngör, ilerleyen haftalarda hem oynadığı futbol hem de aldığı başarılı sonuçlarla daha iyi bir Konyaspor izlettireceklerini söyledi.
Gaziantepspor maçı değerlendirmesiyle açıklamasına başlayan Adnan Güngör, “Kazanmak için elimizden geleni yaptık. Bunu herkes gördü. Geriye düşmemize rağmen ilk yarıyı bulduğumuz pozisyonları gole çevirmemiz halinde farklı bir skorla kapatabilirdik. Soyunma odasına 1-1’in verdiği moralle girdik. İkinci yarı öne de geçtik. Ancak tartışılacak bir karar sonucu yediğimiz penaltı golüyle berabere kaldık. Kesinlikle 1 puan kazanmadık. Aksine aldığımız beraberlikle 2 puan kaybettik. Bunun için tabiki üzgünüz. Ama bizim gibi ligin yeni takımlarının aldığı her puanın, attığı her golün değerli olduğunun farkındayız. Gaziantepspor maçında kazanmak adına herşeylerini ortaya koyan takımımızı kutluyorum” dedi.
Yeni kurulan takımların sezonun ilk haftalarında sıkıntı yaşamalarının da gayet doğal olduğunu ifade eden Güngör, “Bursaspor karşısında yeni takım olmamızın dezvantajını bir anlık hatadan dolayı yediğimiz golle mağlup olarak yaşadık. Ardından Eskişehirspor karşısında iyi oynamamamıza rağmen mücadele ederek kazanmasını bildik. Bu bizim için büyük moral oldu. Gaziantepspor maçında ise takım olma yolunda attığımız adımların ne kadar başarılı olduğunu ispatladık. Biz iyi bir takım olduğumuzu biliyoruz. Tek eksiğimiz fazla bir arada çalışamamak. Milli Takım maçları nedeniyle lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirerek bu eksiğimizi gidereceğiz. Bundan sonraki haftalarda hem oyunuyla hem de aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettirecek ve taraftarlarımıza büyük sevinçler yaşatacak bir Konyaspor olacağız” şeklinde görüş belirtti.
Spor Toto Süper Lig’in 4.haftasında iç sahada oynayacağımız Bucaspor maçına da değinen Adnan Güngör, “Önümüzde yaklaşık 12 günlük bir zaman var. Bu zamanda eksiklerimiz üzerinde çalışacağız ve en hazır hale gelmek için çaba harcayacağız. Sezona başlarken kendimize iç sahada puan kaybı yaşamamak hedefini koymuştuk. Bu hedef doğrultusunda da Bucaspor maçından galibiyetla ayrılmak istiyoruz. Bunu başaracak güce de sahibiz” diye konuştu.
HEDEF ÜST SIRALARDA TUTUNMAK
Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, her geçen gün daha iyi bir takım olduklarını söyledi. Bu yıl Spor Toto Süper Lig’in çok zorlu geçeceğini ileri süren Karapınar, Anadolu takımlarının üst düzey transferler yaptığını dile getirdi. Konyaspor’un da lige yeni çıkmasına rağmen 22 oyuncu aldığını anımsatan kulüp başkanı, ligde tutunmaya çalıştıklarını kaydetti. Bahattin Karapınar şunları söyledi; “Önümüzdeki Buca maçına kadar 3 maç oynadık. Bazı eksiklerimiz var. Beraber çalışmayan sporcularımız ve son transferlerimiz milli maç arası nedeniyle daha iyi duruma gelecek. Spor Toto Süper Lig’i Avrupa’nın en iyi beş liginden biri. Dolayısıyla bu ligde olan Konyaspor da Süper Lige’ yakışan bir yapı olmak zorunda. Taraftar desteğiyle takımımız elinden geleni yaparak ligde kalıcı olacak.” Konyaspor’un öncelikli hedefinin Süper Lig’de kalıcılık olduğunu açıklayan Bahattin Karapınar, “Her takım ligin en üst sırasında olmak ister. Konyaspor olarak önceliğimiz ligde kalmak.” diyerek, sözlerini şöyle tamamladı; “Ligin yeni takımlarından biriyiz. Daha disiplinli, daha fazla çalışan ve sahada kazanmak adına terinin son damlasına kadar mücadele eden bir Konyaspor olacak. Lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirerek eksiklerimizi en aza indireceğiz.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri