Bu yıl kış alışverişi durgun geçiyor

Soğuyan havalara karşı korunmak isteyen vatandaşların her yıl içlik ve şapka gibi ürünlere yoğun talep gösterdiğini belirten Bedesten Çarşısı esnafı bu yıl kış alışverişinin durgun olduğunu kaydetti

Her yıl havaların soğuması ile birlikte soğuklardan korunmak için pantolonların altına giyilen içlik ve kışlık şapkalar yoğun ilgi görürken bu yıl artan fiyatlar ve kurlardaki dalgalanma alışverişe gölge düşürdü. Bedesten Çarşısı esnafı durumdan olumsuz etkilendiklerini kaydederken alışverişteki canlılığın her geçen gün azaldığını kaydetti. Artan dolar kurunun küçük esnafın daha da küçülmesine neden olduğunu kaydeden esnaf Semih Şahan, “Bedesten Çarşısı’nda önceki yıllardaki canlılık bu yıl yok. Artan fiyatlar küçük esnafı daha çok etkiliyor. Sonumuzu göremez olduk. Kış alışverişi bu yıl durgun” dedi.

FİYATLAR İKİYE KATLADI

Özellikle kışlık giyim ürünlerinde fiyatların önceki dönemlere göre ikiye katladığına dikkat çeken esnaf Semih Şahan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artan fiyatlar ve ekonomideki dalgalanma bizleri derinden etkiliyor. İçlik ve şapka gibi kışlık giyim ürünleri normalde bu dönemler revaçta olurdu. Fakat bu yıl durgunluk söz konusu. 40-50 lira civarında satışa sunduğumuz içlikler 100 lira civarına yükseldi. Şapkalar da 20-30 lira iken bugün 50 lira civarında. Bu fiyat artışları ve alım gücünün düşüklüğü çarşı esnafını olumsuz etkiliyor. Fiyatlar son dönemlerde ikiye katladı. Sonumuz nereye gidiyor bilemiyoruz.”

EYYÜB KARAKUZU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri