Bu utancı bitirin!

Şehir merkezinde yaklaşık bin 500 araçlık konvoy oluşturularak, Konya 3. Ana Jet Üssü'nün yanına akın eden binlerce vatandaş, Konya'da eğitim uçuşları yapan İsrail uçaklarını istemediklerini vurguladı
KONYA YİNE TEK YÜREK OLDU
Mazlum-Der Konya Şubesi tarafından organize edilen ve Konya ile birlikte 23 ayrı ilin Mazlum-Der şubelerinin katıldığı, ‘İsrail Uçaklarını Konya Semalarında istemiyoruz’ mitingi dün Konya Havaalanı önünde yapıldı. Uğurlu Açık Oto pazarında bir araya gelen otobüs, kamyon ve özel otomobillerden oluşan araç konvoyu ve binlerce Konyalı şehir turunun ardından Ankara yolu havaalanı önüne geldi.
İSRAİL ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜYOR
Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Gergerlioğlu, burada yaptığı konuşmada, İsrail uçaklarının Konya semalarını terk edinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti. Gergerlioğlu, “Bu gün en anlamlı mitingi burada yapıyoruz. Bu askeri havaalanından artık İsrail uçaklarının kalkmasını istemiyoruz. Çünkü burada eğitim gören İsrail uçaklarının katil pilotları Gazze’de çocukları öldürüyor” dedi.
BİZLERİ AFFEDİN DURDURAMADIK
Mazlum-Der Konya Şube Başkanı Mustafa Akmeşe de konuşma yaparken gözyaşlarını tutamadı. Akmeşe, “Filistin ve Gazze’de İsrail uçaklarının attığı bombalar altında şehit olan kardeşlerimiz, bizleri affedin. Bizler bu zulmü durduramadık. Gücümüz yetmedi. Sizler öldürülüyorsunuz ama bizler hiçbir şey yapamıyoruz. İsrail uçaklarının Konya’da eğitim görmelerini bile önleyemedik” diye konuştu.
KONYA YİNE HAYKIRDI
Mazlum-Der Konya Şubesi tarafından organize edilen ve Konya ile birlikte 23 ilin Mazlum-Der şubelerinin katıldığı, ‘İsrail Uçaklarını Konya Semalarında istemiyoruz’ mitingi dün binlerce Konyalının katılımı ile yapıldı.
Dün öğle saatlerinde Uğurlu Açık Oto Pazarı’nda bir araya gelen yüzlerce araç Nalçacı, Zafer, Alaaddin, Musalla Caddesi ve Ankara Yolu’nu takip eden güzergâhta sloganlar atarak ve korna çalarak konvoy eşliğinde Ankara Yolu Havaalanı önüne geldi. Yol kenarında bulunan tüm vatandaşların alkışlara destek verdiği araç konvoyu yaklaşık iki saat sonra havaalanı önüne gelebildi. Araçlarından inen binlerce Konyalı daha sonra Kayacık Park Alanı’nda oluşturulan miting alanına geldi. Sloganlar ve tekbirler ile sürekli olarak İsrail uçaklarını protesto eden vatandaşlar, Konya semalarında İsrail uçaklarının ve pilotlarının eğitim görmelerini protesto etti.
Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Gergerlioğlu, İsrail zulmünün yürekleri yakmaya devam ettiğini ifade ederken, İsrail uçaklarının ve katil pilotlarının çocukların ve savunmasız halkın üzerine bomba yağdırmalarına dayanamadıklarını söyledi. Gergerlioğlu, “Atılan bombalardan çok o bombaları atan uçakların ve pilotlarının Konya’da eğitim görmeleri bizleri daha çok yakıyor.  O bombalar onların üzerine değil bizim yüreklerimize düşüyor. Türk milleti geceleri uyuyamıyor. Artık hepimiz kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ortaya koyacağız. Ve İsrail uçaklarının artık Konya semalarını kirletmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.
Gergerlioğlu, İsrail’in asıl hedefinin çocuklar olduğunu da dile getirirken, “Şu ana kadar ölenlerin sayısı 800’ü geçti. Bu gün itibari ile Gazze’de ölen çocuk sayısı 262, yaralı çocuk sayısı ise bin 300. Katil İsrail’in özellikle çocukları vurmasındaki mantığı çocukları öldürerek bitirmek istiyor Filistin’i bunun için özellikle çocukları öldürüyor ki ilerde genç nüfuslar karşısına çıkmasın. İsrail bu zulmü sadece şimdi değil kurulmadan önce de yapmıştır. Ancak bugün gelinen nokta artık dayanılacak gibi değil. Bizler bir olarak onu durdurmazsak daha büyük katliamlar yapacak. Bunun için İsrail’i durdurmak vazifemiz” diye konuştu.
İsrail’in katlettiği Filistinli’nin yanında utanmadan fotoğraf çektiren askerlerinin de olduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, “Ama onun karşısında direnen Filistinli var. Oluk oluk kan aksa da El-Aksa kurtulacak. İnsanlık artık İsrail vahşetine dur demeli. Sadece Müslümanlar değil insan şeref izzet ve haysiyetine sahip olan bütün insanlar dur demeli. Zalim katil Siyonist İsrail’e karşı mücadele edilmelidir. Biz eğer elimizle önleyemiyorsak kalbimizle ve dilimizle zulme karşı durmalıyız. Gün tarafımızı gösterme günümüzdür ve bu bizim için imtihandır” diye konuştu.
Mazlum-Der Konya Şube Başkanı Mustafa Akmeşe ise konuşmasında gözyaşlarını tutamazken, “Katil İsrail uçaklarını Konya’da görmek istemiyoruz. Acımız büyük ve bu acı artık tüm yüreğimizi kapladı. Filistin’de ve Gazze’de çocukların üzerine bomba yağdıran İsrail uçaklarının pilotlarının Konya’da eğitim görmelerini bile engelleyemedik. Pilotlar ölüm kusarken, atılan her bomba canları vururken bizler hiçbir şey yapamıyoruz. Çocukların ahları, Müslümanların feryatları bizleri utandırıyor. Otomobilleri ile Konya’ya gelen binlerce vatandaş bu gün burada, İsrail uçaklarının eğitim gördüğü havaalanı önünde bu utancı ortadan kaldırmak için haykırıyor. Binlerce caminin olduğu, her gün 5 vakit tekbirlerin getirildiği bu gök kubbede İsrail uç aklarını istemiyoruz. Buradan başta hükümet yetkilileri olmak üzere herkese sesleniyoruz, bu utancı Konya semalarından kaldırın. Tam 12 yıldır bu utancı yaşıyoruz. Artık bir şeyin tam olarak bilinmesini istiyoruz. İsrail uçaklarının ve pilotlarının burada eğitim görmelerine artık izin vermeyeceğiz. Gazze, Filistin bizleri bağışlayın, siz öldürülüyorsunuz ama biz hiçbir şey yapamadık. Ama bundan sonra bu uçakların eğitimlerini son verilinceye kadar eylemlerimiz ve mitinglerimiz devam edecek” dedi. Polisin gerek Hava Üs Komutanlığı önünde gerek Sivil Havaalanı girişinde geniş güvenlik önlemi aldığı miting yaklaşık 2 saat sürdü.
ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri