Bu utanç bitsin artık

Devlet eliyle şans oyunları oynatılmasını eleştiren Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Muhammed Emre Altuntaş, "Hükümet bu utançtan bir an evvel kurtulmalı" dedi

Yaklaşan yılbaşı sebebiyle satılan milli piyango biletleri her yıl olduğu gibi vatandaşa bir umut olarak sunuluyor. Satılan bu biletlerin dinimizce ve kültürümüzce haram olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları konu hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Muhammed Emre Altuntaş, bu  tür şans oyunlarının ayetlerde de açıkça kumarın yasaklandığını ve oynanan bu oyunların dine ve kültüre uygun olmadığını belirtti. Altuntaş, "Kumar ve şans oyunları insanlığımıza büyük hezimetler vermektedir. İnsanlarını hayallerini çalan bu piyango her yıl daha da fazla satılmış ve legalleşmiştir. Bunda Devletin payı azımsanmayacak kadar büyüktür. Bu bataklığa boğulan insanları gördükçe içimiz acımaktadır. Bir an önce bu bataklığın kurutulması ve insanların bu haram illetten kurtulması gerekmektedir" dedi.

KUMAR SUÇ PİYANGO DEĞİL

5237 sayılı kanunun 228. maddesine göre kumar oynanması için yer ve imkan sağlanması kanunen suç sayıldığını, bu maddeye göre devlet kurumu olan Milli Piyango Genel İdaresi eliyle şans oyunlarına imkan sağlamış olup suç işlediğini söyleyen Muhammed Emre Altuntaş,"Bir gecede  kendi menfaatlerine olan onlarca  kanununda değişiklik yapan hükümeti bu utançtan da bir an evvel kurtulması için iş başına davet ediyoruz. İnançlı bir gençlik yetiştirmek isteyen hükümet halkına özellikle de gençlerine resmi bir şans oyunu oynatamaz oynatmamalıdır. Bir de buna "talih kuşu" diyerek, sevimli ve güzel gösterilmeye çalışılması büyük bir ahlaksızlığın göstergesidir. Kumar kanunen suçken, iddia bayilerinin hala kapatılmaması, Milli Piyango Genel İdaresinin hala iş başında olması büyük bir çelişkidir. Kütüphane sıralarında olması gereken geçlerin iddia bayilerinin önlerinde sıraya geçmesi yüreğimizi yakmaktadır" ifadelerine yer verdi.

HARAM OLAN BU OYUN DURDURULMALI

"Sömürgeci kapitalizm ve ırkçı emperyalizmin çarklarından biri olan kumar, ahlak ve maneviyatımızı olumsuz etkilemektedir" diyen Muhammed Emre Altuntaş milli piyangonun bir an önce durdurulması gerektiğini şu ifadelerle belirtti: "Irkçı emperyalizmin ve Siyonizm’in bir oyunu olan bu ‘milli piyango’ illetinden bir an önce vazgeçilmesi ve kanunların bu yönde değiştirilmesi hususunda hükümeti iş başında görmek istiyoruz. Kendi halkına zarar veren bir uygulamada ısrar eden hükümet zalimdir ve bundan vazgeçmelidir. Temennimiz hükümetin bu yanlışı bir an evvel düzeltmesi ve gençlerimizi bu çukurdan çıkarmak için çalışmalara başlaması yönündedir."

TOLGA PARLAK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri