Bu telefonu alamazsınız!

Mesele para değil..

Mozilla ve İspanyol telefon üreticisi Geeksphone Firefox işletim sistemli ilk akıllı telefonlar the Keon(fotoğraftaki) ve the Peak'i tanıttı.

Bir süredir heyecanla beklenen bu telefonlar sadece geliştiricilerin kullanımına sunulacak. Yani Firefox işletim sistemine uyumlu uygulamalar geliştirecek yazılımcılar dışında bu modellere kimse elini süremeyecek.

Yine de Keon ve Peak Mozilla'nın akıllı telefon pazarındaki stratejisi hakkında önemli bir fikir sunuyor. Söz konusu modeller Mozilla'nın geçen sene yaptığı açıklamaya paralel bir şekilde gelişmekte olan piyasalarda ilk defa akıllı telefon sahibi olacak tüketicilere hitab ediyor. Yani şu an için Mozilla'nın Apple iPhone veya Samsung Galaxy'ye rakip olma gibi bir niyeti olmadığını söylemek yanlış olmaz.

1 Ghz'lik Qualcomm Snapdragon S1 işlemciden güç alan Keon, 512MB RAM ve 4GB dahili hafıza barındırıyor. 3.5 inçlik, 480x320 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekrana sahip bu modelin 3 megapisellik arka kamerası bulunuyor ancak önünde kamerası yok.

Peak ise özellikleri bakımından Keon'un bir üst sınıfında yer alıyor. Qualcomm'un son işlemcisi Snapdragon S4'ten güç alan Peak kardeşi gibi 512MB RAM ve 4GB dahili hafıza özelliklerini barındırıyor. 4.3 inçlik, 960×540 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekrana sahip bu üst modelin arkasında 8 önünde ise 2 megapikselllik olmak üzere iki adet kamera bulunuyor.

Mozilla geliştiriciler için yaptığı yazılı açıklamada Firefox işletim sistemi için üretilen uygulamaların herhangi bir kanaldan pazarlanabileceğini belirtti. Yani yazılımcılar App Store gibi belli bir portala bağımlı kalmadan uygulamalarını herhangi bir site aracılığıyla tüketiciye sunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri