Bu tedavi sayesinde 1 yılda 70 kilo verdi! Mucize diyet onu hayata bağladı

Türkiye genelinde aşırı kilo yüzünden diyet yapan milyonlarca vatandaş var. Karaman'da 205 kilodan 105 kiloya düşen vatandaş herkese umut oldu.

Dünyanın en büyük sorunlarının başında obezite geliyor. Aşırı kilolarla mücadele eden insanlar çeşitli tedavi yöntemlerini araştırıyor. Bu tedaviler sayesinde başarı yakalayanlar ise herkesi şaşırtıyor. Son olarak Karaman'da bir vatandaş 1 yılda 70 kilo verdi. Tedavinin 1,5 yıl sürdüğünü belirten isim toplamda 100 kilo verdi. Karaman'da yaşayan 30 yaşındaki Sefa Çotuk , 2021'de evlendikten sonra 9 ayda 65 kilo alarak 205 kiloya ulaştı.

Aldığı kilolar yüzünden nefes almakta zorlanan, yeni doğan bebeğiyle ilgilenemez hale gelen Çotuk, 2022'de olduğu mide küçültme ameliyatının üzerinden geçen 1,5 yılda uyguladığı diyetle de 100 kilo verdi.

TEDAVİ SAYESİNDE ONLARCA KİLO VERMEYE BAŞLADI

Çotuk, AA muhabirine, evlendikten sonra gazlı içecek ve " abur cubur" diye tabir edilen besinler nedeniyle hızla aldığı kiloların yaşamını ciddi şekilde zorlaştırdığını söyledi.

Yaşadığı yeme bozukluğu nedeniyle ameliyat dışında başka çaresinin kalmadığını aktaran Çotuk, "Bir günde 3 litreye yakın kola içiyordum. Oturduğum zaman 2 dürümü rahatlıkla yerdim ve doymadığımı hissederdim. Kiloluyken 3 basamak bile çıkamıyordum. Şu anda 7-8 kat çıktığımda bile hiçbir sıkıntı olmuyor, rahatlıkla çıkabiliyorum. Nefes düzenim yerine geldi. Aşırı terleme sıkıntım bitti. Gece uyuması bile çok farklı." diye konuştu.

TEK BAŞINA ALIŞVERŞ BİLE YAPAMIYORDU

Çotuk, kiloluyken evi için alışveriş yapmakta bile zorlandığını, ihtiyaçları için babası ve ağabeyinden yardım aldığını kaydetti. Yeni doğmuş bebeğini kucağına bile almakta zorlanınca kilo verme konusunda ısrarcı olduğunu vurgulayan Çotuk, "Kızımla oynayamıyordum. Yaşamım kısıtlı olduğu için hareket etmekte çok zorlanıyordum. Şu anda rahatlıkla kızımın her şeyiyle ilgileniyorum. Beraber rahatlıkla oynuyor, geziyoruz. Şükürler olsun." ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri