Bu taksimi kurt yapmaz!

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, hükümetin asgari ücret üzerinden vergiyi kaldırması ve çalışanın mevcut şartlarda 3 bin liradan az maaş almaması gerektiğini dile getirdi.

Açıklanan 2 bin 324 liranın bir müjde gibi sunulduğunu da kaydeden Özerdem, “2 ben 324 liralık asgari ücretle 4 kişilik bir ailenin nasıl geçineceğini, bir yemekte 1 milyon 163 bin TL ödeme yapanlar elbette anlayamaz” dedi. Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, yüzde 15’lik bir artışla 2 bin 324 lira olarak belirlenen asgari ücretin bir müjde gibi sunulmasını eleştirdi. Özerdem yaptığı açıklamada, “Bir lütuf, bir müjde olarak sunulan yeni asgari ücret; hükümetin acziyetini ortaya koyan bir belge niteliğindedir. Yüzde 15 artışla enflasyon üzerinde artış verildiğini övünerek söyleyenler; Merkez Bankası ve TÜİK verilerini istedikleri oranı yazabildikleri için bu durumla ne kadar övünseler azdır. Aile yıkma bakanlığı olarak çalışan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı artık insanımızı aç ve açıkta bırakma bakanlığını hakkıyla yerine getirme görevini de en iyi şekilde yapacaktır” dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı M.Fatih Erbakan’ın kendi iktidarları döneminde asgari ücretin bugünkü mevcut şartlarda 4 bin 500 TL olacağının müjdesini verdiğini kaydeden Özerdem, “Tabi ki borç, faiz, israf sarmalına sahip bu hükümetten 4 bin 500 TL’yi beklemiyoruz. En azından 3.000 TL net yapılabilirdi”ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin 3 bin lira olması halinde vatandaşlarımızın az da olsa nefes alabileceğini dile getiren Özedem, hükümetin asgari ücretten yüzde 20 vergi almakta ısrar etmesine de tepki gösterdi. Hükümetin asgari ücreti vergi dışı bırakarak, verilecek zammın 500 TL’sini işverenden, 500 TL’sini de bütçeden karşılayabileceğini vurgulayan başkan Özerdem, “Açıklanmış olan 2 ben 324 liralık asgari ücretle 4 kişilik bir ailenin nasıl geçineceğini bir yemekte 1 milyon 163 bin TL ödeme yapanlar elbette anlayamaz. Bu durum, Necip Fazıl Kısakürek’in, ‘Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa!’ sözlerini hatırlatıyor” diye konuştu. Ödenen yemek ücretinin (2019 asgari ücret 2020) 575 asgari ücrete denk geldiğine işaret eden Özerdem şöyle konuştu: “Eğer bu tür israflar yapılmamış olsa devlet vatandaşın sırtında yük olan vergiyi ve zammı makul seviyelere indirebilir. Bu vergi, borç ve faiz ekonomisi milletimizi inim inim inletmekte ve meşhur çay ve simit hasabı bile yapılamamaktadır. Bu ahval ve şerait içerisinde milletimiz umutsuz ve mutsuzdur. Artık milletimiz çare üreten mevcut kaynakları borç almadan, israf yapmadan milleti için kullanacak Yeniden Refah Partisi’nin Ömerlerini beklemektedir. Burada Gelecek Var, Adalet, Adil Paylaşım var.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri