Bu takım da Konya'nın takımı

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Yunus Derebağ takım ile ilgili son gelişmeleri ve hedeflerini gazetecilerle paylaştı.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Yunus Derebağ takım ile ilgili son gelişmeleri ve hedeflerini gazetecilerle paylaştı. Beko Basketbol Ligi'nde kalıcı olmak istediklerini belirten Derebağ, “Selçuk Üniversitesi de Konyaspor gibi bu şehrin takımıdır. Maddi manevi destek bekliyoruz” dedi

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Başkanı Yunus Derebağ ve Basın Sözcüsü Tunahan Turhan bir basın toplantısı gerçekleştirdi. TSYD lokalinde gerçekleştirilen toplantıya TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar ve çok sayıda gazeteci katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Yunus Derebağ takımın son durumu ve bu sezonki hedefleri konusunda bilgiler verdi. Selçuk Üniversitesi’nin Beko Basketbol Ligi'ne yükseldiğini Konya'ya duyuramadıklarını söyleyen Derebağ şehrin artık Selçuk Üniversitesi’ne sahip çıkması gerektiğini söyledi.

İYİ BİR EKİP KURDUK

Beko Basketbol Ligi’ne son anda yükseldiklerini hatırlatan Derebağ, “Malum bu sene Beko Basketbol Ligi’ndeyiz. Hedefimiz mütevazi olmak gerekirse ligde kalmak. Bildiğiniz gibi sezon başlında hangi ligde olacağımız kesin değildi. Yerlilerden kurulu bir ekip oluşturduk. Ardından 1. Lig kesinleşince adapte ettiğimiz yabancı oyuncularımız ile iyi bir ekip olduk. Çalışmalara geç başlamamız nedeniyle antrenman ve maç eksiklerimiz vardı. Onları hızlı bir şekilde kapatmaya çalışıyoruz” dedi.

AMACIMIZ LİGDE KALMAK

Beko Basketbol Ligi’nde çok güçül takımların olduğunun altını çizen Derebağ, “İki maç yaptık ligde. Beşiktaş maçında ilk yarıda oldukça iyiydik ancak ikinci yarıda rotasyon eksiği nedeniyle güçsüz düşerek mağlup olduk. İkinci maçımızda sahamızda Aliağa Petkim karşısında ise taraftarımızın da ciddi desteği ile sahadan galip ayrıldık. Amacımız bu sene 1. Lig’de düzgün bir şekilde, kaliteli bir şekilde tutunmak. 2. yılımız da ligi tanıyıp, iyi bir şekilde tutunmamız ardından daha üst seviyelere de çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

EKSİKLERİMİZ VAR

Birlik ve beraberlik içinde olmalarının avantajını yaşadıklarını belirten Derebağ, “Oyuncu eksiğimiz var. 1 – 2 oyuncu daha takviye yapmalıyız. Rakiplerimize baktığımızda bizden daha büyük bütçelere ve takımlara sahipler. Ama bizim yönetim, teknik heyet ve sporcular olarak içinde bulunduğumuz birlik ve beraberlik bizlere ümit veriyor. 1. Ligde kalma ümidini bizlere veriyor” diye konuştu.

YENİ SALONU KULLANABİLİRİZ

Büyükşehir Belediyesi'nin yapımı devam eden spor salonunu büyük maçlarda kullanmak istediklerini açıklayan Derebağ, “Konya’ya 10 bin kişilik yeni bir spor salonu yapılıyor. Burada da kamuoyu oluşması durumunda bir maçımızı yapmayı planlıyoruz. Bunun içinde tartışmasız seyircilerimizin desteğine ihtiyacımız var. İnşallah bu şekilde bir maç gerçekleştirebiliriz” dedi.

BAZI İSİMLER GİDECEK

Mevcut takımdan bazı isimlerle yollarını ayıracaklarını aktaran Derebağ, “Eren Ocaktürk ve Barkın bildiğiniz gibi 2. Lig için alınan oyuncularımız. Bu isimlerimiz maalesef 1. Lig’e ayak uyduramadı. Oyuncularımıza kendilerine takım bulmaları hakkında bildirim yapıldı. Kısa zaman içinde takımdan ayrılabilirler. Oyuncularımızın sözleşmelerindeki maddeler gereği de herhangi bir tazminat ödemeyeceğiz. Yerli oyuncu anlamında Türkiye’de bir eksik var. 5 numara anlamında iyi bir yerli oyuncu bulursak alabiliriz. Niyetimiz ikisinin de yerli olması ancak maalesef pek mümkün gözükmüyor. Ancak bir 5 ve bir 1 numara pozisyonunda oyuncuyu kadromuza katacağız” ifadelerini kullandı.

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Maddi anlamda bazı sıkıntılarının olduğunu aktaran Derebağ, “Her kulübün olduğu gibi bizlerinde maddi desteğe ihtiyacı var. Kurulan takıma baktığımızda sezon başında planlanan mali yapıdan bir tık ilerde olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu açığı kapatmak içinde elimizden geleni yapıyoruz. Ama dediğimiz gibi bu takım ligde kalması adına 1 – 2 takviye yapmak zorundayız, o bahsettiğimiz rotasyonu yapabilmek için. Bunun içinde bütçe gerekmekte. Şu anda bu bütçe içinde kamuoyundan bir destek alamıyoruz. Kendi içimizde bu sorunu çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

EK KOMBİNE OLABİLİR

Talebe göre kombine kartlarımızda bir artırıma gidebileceklerini aktaran Derebağ, “200 – 250 adet daha ek kombine kartımızı satışa sunabiliriz. Net bir rakam olmamakla birlikte şu anda satışların iyi gittiğini biliyoruz. Satıştaki biletlerimizin tükenmesi ve talebin sürmesi halinde yeniden bir kombine satışı yapmamız mümkün” dedi

BU TAKIM KONYA'NIN TAKIMI

Konya'nın Selçuk Üniversitesi'ni sahiplenmediğini belirten Derebağ, “Renklerin yeşil beyaz olması noktasında sene başında bir araştırma yaptık aslında. Ancak bizde istememize rağmen kamuoyundan yeterli bir tepki alamadık. Bu takımın Selçuk Üniversitesi’nin bir takımı olmadığının da bilinmesini istiyoruz. Bu takım Konya’nın takımı. Biz yeni bir dernek aldık, Sayın Rektörümüzün ve Selçuk Üniversitesi’nin destekleri nedeniyle de ismini Selçuk Üniversitesi yaptık. Bu takım Konya’nın takımı. Konya’dan da gerekli desteği bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İNŞALLAH KAZANACAĞIZ

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Basın Sözcüsü Tunahan Turhan ise Tofaş maçını kazanmak istediklerini belirterek “Hafta sonu Tofaş maçımız var. Takımımız önceki gün Mersin ile bir hazırlık maçı yaptı. Güzel bir maç oldu. Yedek ağırlıklı çıktığımız maçta rakibimize yenildik. Hazırlıklarımız dün itibari ile kaldığı yerden devam ediyor. Cuma günü takımımız Bursa’ya gidecek. Yunus Akçay’ın bir sakatlığı vardı ama büyük ihtimalle maça yetişecek. İnşallah hayırlısı olur ve maçı alırız” dedi.

YUNUS ALTINBEYAZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri