Bu sucukların içerisinde et yok!

İstanbul'da gerçekleştirilen denetimlerde 39 ilçede yapılan araştırmalar sonucunda, satılan sucukların içerisinde et yerine soya unu kullanıldığı tespit edildi.

Son zamanlarda et fiyatlarındaki artış, tüketicileri alternatif ürünlere yönlendirdi. Ancak, yapılan denetimlerde sucukların içerisinde et yerine soya unu kullanıldığı tespit edildi. İstanbul'da 39 ilçede gerçekleştirilen denetimlerde, sucukların içerisinde hayvansal hücre kullanılmadan yalnızca soya unu kullanılarak üretildiği belirlendi. Bu durum, sağlık açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Gıda Laboratuvarları ve Gıda Denetçileri Derneği (GLADER) Başkan Yardımcısı Selman Bahadır Orhan, soya unu, tuz ve tatlandırıcı ile üretilen sucukların et tadı verildiğini belirtti. Orhan, tüketicilerin piyasaya göre ucuz fiyatlı sucuklara şüpheyle yaklaşması gerektiğini ve bu tür hilelere karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Kasaplar Odası da, son iki ayda et fiyatlarında yaşanan yüzde 50'lik artışın, bir senede kaydedilmesi gereken artışın iki ayda meydana geldiğine dikkat çekerek, yetkilileri önlem almaya çağırdı. Restoranlara da yansıyan bu durum, sahte ürünlerin artmasına sebep oluyor. Gıda denetçileri, mart başında yaptıkları açıklamada, bir lahmacunun 40 TL altında olması durumunda hileli olabileceğini belirtmişlerdi.

Bu durum, gıda güvenliği konusunda ciddi bir tehdit oluşturuyor. Sağlıksız üretim yapan firmaların tespit edilmesi için çalışmaların hızlandırılması ve denetimlerin sıklaştırılması büyük önem taşıyor. Tüketicilerin de bilinçli olması ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapması gerekiyor.

Türkiye'nin gıda güvenliği konusunda sıkı bir denetim mekanizması olduğunu söyleyen uzmanlar, tüketicilerin bu mekanizmayı kullanmalarını ve şüpheli durumlarda ilgili kurumlara başvurmalarını öneriyor. Ayrıca, tüketicilerin etiket okumaları ve ürünlerin içeriklerini detaylı bir şekilde incelemeleri de büyük önem taşıyor.

Sonuç olarak, gıda güvenliği konusunda yapılan denetimlerin sıklaştırılması, sahte ürünlerin engellenmesi ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu sayede, sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerinin tüketimi sağlanabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri