'Bu soysuzluğu lanetleyerek kınıyoruz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ali Yücel, yaptığı yazılı açıklama ile Fransa Senatosu'nun sözde Ermeni soykırım iddialarını inkar edenlere para ve hapis cezası verilmesi yönündeki yasa te
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ali Yücel, yaptığı yazılı açıklama ile Fransa Senatosu'nun sözde Ermeni soykırım iddialarını inkar edenlere para ve hapis cezası verilmesi yönündeki yasa teklifini kabul etmesini eleştirerek, yasanın onaylanmasını lanetleyerek tüm varlığını kınadıklarını söyledi.
Fransa Ulusal Meclisi’nde kabul edilen sözde Ermeni soykırım iddialarını inkâr edenlere para ve hapis cezası verilmesi yönündeki karar, bu defa da Fransa Senatosu’nda görüşülmüş ve onaylandığını hatırlatan Ali Yücel, Fransa’da sözde Ermeni soykırımının iddialarını reddetmek cezai yaptırıma bağlanmış ve diaspora yeni bir zaferini bu sayede elde ettiğini belirtti.
Ali Yücel, "Fransa düşünce özgürlüğüne kelepçe vurmuştur. İfadeyi zapturapt alan bu çirkinliği aziz milletimiz affetmeyecek ve bu sefilliği asla unutmayacaktır. Tarihimizi yargılama cüretini kendinde gören sömürgenin kanlı dişlisi bu ülke, Türk milletinin geçmişinde mezalim değil, bulsa bulsa adalet, insaniyet ve merhamet bulabilecektir. Sarkozy yönetimi katliamla ilgili iz sürmekte kararlısı ise tavsiyemiz önce kendi kokuşmuş tarihlerinden işe başlamaları ve başlarını Afrika’dan Ortadoğu’ya kadar çevirmeleridir. Pişkin ve pervasız Fransa yönetimi, seri cinayetlere dönük merakı ve ilgisi varsa önce aynaya bakmalı ve zalimlikle iç içe geçen karanlık suratı orada görmelidir" dedi.
SARKOZY SİYASI KAYGILARI NEDENİYLE BU KARARI ALMIŞTIR
"Türk milletinin geçmişinde soykırım yoktur. Utanacağı,  sıkılacağı ve anlatamayacağı vahşet manzaraları da Allah’a şükürler olsun ki bulunmamaktadır" diyen Yücel, "Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy siyasi kaygıları ve geleneksel çizgisi nedeniyle; Ermeni avukatlığına, diaspora sözcülüğüne ve soykırım yalanı üretimine soyunacağına kendi bozuk siyasi siciline ve ileri derecede kuşku uyandıran mizacına odaklanmalıdır. Partimiz, Fransa Senatosu’nun bu kararını, uydurma soykırım iddialarını inkâr edenlere ceza verilmesini karara bağlayan bu soysuzluğu lanetlemekte ve tüm varlığıyla kınamaktadır. Bu küstahlığın cevapsız bırakılmaması konusunda AKP hükümeti zafiyet göstermemelidir. AKP hükümetinin uluslararası ilişkilerdeki çarpık adımları, temelsiz sıfır sorun iddiaları, ısmarlama restorasyon hezeyanları ülkemizi çözümü ve dönüşü çok zor olacak bir kördüğümün içine hapsetmiştir. İktidarın, 'ön alıyoruz, tabuları yıkıyoruz, ön yargıları aşıyoruz, husumetleri törpülüyoruz' sözleriyle gelinen bugünkü aşamada, ortaya çıkan gerçekler Türkiye’nin sorunlu ve tehlikelerle dolu bir sürece kapıldığını işaret etmektedir" ifadelerini  kullandı. 
HABER MERKEZİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri