Bu sonucu hiç beklemiyorduk

İttifak Holding Konyaspor Fenerbahçe deplasmanında ağır bir yenilgi aldı. Daha önce 8 maçta 8 gol yiyen yeşil-beyazlı ekip İstanbul deplasmanında kalesinde 5 gol birden gördü. Yeşil-beyazlı taraftarlar alınan farklı yenilgiye tepki gösterdi

İttifak Holding Konyaspor Süper Ligin 9. maçında deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk oldu. Yeşil-beyazlı ekip rakibi karşısında hiç beknelmedik bir skorla mağlup oldu. Konyaspor Fenerbahçe’ye 5-1 yenildi. Yeni Malatyaspor ile oynanan maçın 20. saniyesinde kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Serkan Kırıntılı Fenerbahçe deplasmanında cezası nedeniyle forma giyemedi. Başarılı eldivenin yerine bir zamanlar Fenerbahçe forması giyen Ertuğrul Taşkıran kaleye geçti.

MÜCAHİT CAN İLK KEZ 11’DE BAŞLADI

Serkan’ın cezası sebebiyle kaleye Ertuğrul Taşkıran’ın geçtiği Fenerbahçe maçında Mücahit Can Akçay ise bu sezon ilk kez 11’de sahaya çıktı. Aykut Kocaman istanbul deplasmanında biri zorunul olmak üzere 2 değişiklik yaptı. Kalede zorunlu olarak Ertuğrul’a şans veren hoca ileri uçta ise Mücahit Can Akçay’a şans verdi. Yeni Malatyaspor karşısında maça ilk 11’de başlyan levan Shengelia ise yedek kulübesinde yer aldı. Karşılaşmanın ilk yarısında bekleneni veremeyen genç oyuncu Mücahit Can Akçay 2. yarıda yerini Shengelia’ya bıraktı. İlk yarıyı 3-1 geride kapatan İttifak Holding Konyaspor’da Aykut Kocaman ikinci yarıya başa bir değişikli daha yaparak başladı. Tecrübeli teknik adam Mücahit’in yerine Shengelia’yı oyuna alırken stoper mevkiinde görev yapan Ali Turan’ın yerine ise Volkan Fındıklı’yı sahaya sürdü. Karşılaşmanın ikinci yarısındaki değişikliklerin ardından Jevtovic stopere Volkan Fındıklı ön liberoya geçerken Shengelia ise sağ kanatta Ömer Ali’nin mevkisinde görev yaptı. Ömer Ali Şahiner ise santrafor bölgesinde gol aradı.

SON FARKLI YENİLGİ 2017 YILINDA

Fenerbahçe karşısında 5-1 gibi farklı bir skorla kaybeden Konyaspor çok uzun bir aradan sonra kalesinde 5 gol birden gördü. Yeşil-beyazlı ekip bu maçtan önceki en farklı yenilgisini 2016-2017 sezonunda aldı. Konyaspor o sezon 19. hafta maçında yine bir İstanbul deplasmanında Beşiktaş’a konuk oldu. 19 Ocak 2017 tarihinde oynanan maç yeşil-beyazlı ekibin 5-1’lik yenilgisi ile sonuçlanmıştı İttifak Holding Konyaspor bu maçın ardından 4 farklı maç kaybetmedi. Ancak yeşil-beyazlı ekip bu sezon yine bir İstanbul deplasmanından 5-1’lik yenilgi ile ayrıldı.

EN AZ GOL YİYEN TAKIMLAR ARASINDAYDI

İttifak Holding Konyaspor Fenerbahçe maçı öncesinde ligin en gol yiyen takımları arasındaydı. Yeşil-beyazlı ekip 8 maçta 8 gol yerken son maçta kalesinde 5 gol birden gördü. 8 maçta 10 gol atıp 8 gol yiyen Konyaspor’un averajı 2 iken Fenerbahçe maçı sonrasında averaj birden -2’ye düştü

FERHAT TÜRKOĞLU

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri