Bu sondaj Türkiye tarihinde bir ilk! 100 TIR'ı dolduracak kadar fışkırıyor

Dünya genelinde ülkelerin doğal kaynak arayışı devam ediyor. Türkiye son yıllarda petrol ve doğal gaz keşifleriyle gündeme damga vurdu. Son olarak Türkiye tarihinde bir ilk olan sondaja imza atıldı. Yeni kaynak günde 100 TIR'ı dolduracak kadar büyük.

Dünyanın en güçlü ülkelerine bakıldığında enerji kaynaklarının önemi daha iyi anlaşılıyor. Bu doğrultuda Türkiye son yıllarda petrol ve doğal gaz arayışlarına hız verdi. İlk etapta çok büyük ümit bağlanmayan bu projelerin önemi anlaşıldı. Gabar'da bulunan petrol kaynağı ve Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz rezervi ülke ekonomisine can oldu.

PETROL VE DOĞAL GAZDAN DAHA ÖNEMLİ BİR KEŞİF

Petrol ve doğal gazdan daha önemli olan bir kaynak ise unutuluyor. O da tartışmasız su. Dünyada kuraklığın etkileriyle su kaynakları çekilmeye başladı. Bu yıl Türkiye'de kuraklıktan dolayı bazı bölgelerin suyu yok. Yıllardır en çok su sorununun yaşandığı yerlerden birisi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC). KKTC halkını sevindirecek bir gelişme yaşandı.

BEŞPARMAK DAĞLARI'NIN ETEKLERİNDE BULUNDU

Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, ülke tarihinde keşfedilen en zengin su kaynağına ulaşıldığını açıklayarak, "Kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz sondaj sonucu saatte 80 tona kadar çıkabilecek su kaynağına kavuştuk." dedi. Beşparmak Dağları'nın eteklerinde çıkan bu kaynak günde 100 TIR'ı suyla dolduracak kadar güçlü.

SAATTE 80 TON KAYNAK ÇIKIYOR
Ataoğlu, "Kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz sondaj sonucu saatte 80 tona kadar çıkabilecek su kaynağına kavuştuk. 168 metre derinliğinde su kaynağını 7 yıl sonra bu alanda tekrar aktif çalışan Jeoloji ve Maden Dairesi ekiplerimiz başardı." diye konuştu. KKTC'deki su sorununu bu keşifle önemli ölçüde giderilmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri