Bu şirket 5 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı

Dünya genelinde ekonomik krizin sonucu olarak her yıl milyonlarca insan işsiz kalıyor. Son olarak bir şirketin 5 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldığı duyuruldu.

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik kriz şiddetini artırdı. İnsanlar geçinmekte zorlanırken bazı şirketler de küçülme karar alıyor. Son olarak bir şirket 5 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldığı duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İspanya'nın çok uluslu telekomünikasyon şirketi Telefonica'nın, 2026 yılına kadar 5 bin 124 çalışanını işten çıkaracağı bildirildi.İspanya'da "ERE" olarak adlandırılan ve zarar etmeye başlayan şirketlerin yasal olarak işçi çıkartmasına imkan tanıyan mevzuatı kullanan Telefonica, sendikalarla konuya ilişkin müzakerelere de başladı.

Telefonica ile ilk görüşmesini gerçekleştiren sendikalardan basına yapılan açıklamada, şirketin bünyesinde olan ve yaklaşık 16 bin çalışanı bulunan Telefonica Moviles, Telefonica Soluciones ve Telefonica Espana'dan 5 bin 124 kişinin 2026'ya kadar işten çıkarılmasının planlandığı belirtildi. ERE'nin şirkette 15 yıldan fazla çalışan ve 1968 öncesi doğumluları kapsayacağı ifade edildi.

Öte yandan, İspanya İşveren Örgütleri Konfederasyonu Başkanı Antonio Garamendi, Telefonica'da toplu işten çıkarma kararı için "Şirketlerin önlerini görüp yollarına devam edebilmeleri için bu tip şeyler oluyor." değerlendirmesinde bulundu. Avrupa'nın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Telefonica, 2011 yılında da ERE açıklamış, 6 bine yakın çalışanını işten çıkarmıştı.

Söz konusu firmanın böyle bir karar almasının ekonomi dünyasını tedirgin ettiği bildiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri