Bu sergi tüm okullara örnek olsun

19 Mayıs İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen, ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Etkinlik Sergisi’ Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İhsan Çolak, okul müdürleri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile açıldı.

Okul Müdürü Abdullah Koçak, sergi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehmet Gedik’in katkıları ile hazırlanan sergi bu alanda Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip. Çünkü bu sergiyi hazırlayan öğrenciler bir taraftan ders görürken aynı zamanda gördükleri dersin konusunu anlatan, şiir, yazı, resim veya figürler ile gördükleri dersi kendi kafalarında canlandırıyorlar. Böylesine güzel ve anlamlı bir çalışmayı gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Gedik ise sergideki eserler konusunda yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Etkinlik Sergisi’ni gerçekleştirdik. 4. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm öğrencilerimizin katıldığı serginin oluşumu da çok ilginç. Öğrencilerimiz ders esnasında işledikleri konuları anlatan şiir yazabiliyor, resim veya figür yapabiliyor veya o konuyu anlatan bir mizansen oluşturabiliyor. Böylelikle öğrencilerimiz derslerden sıkılmak yerine daha neşeli ve ilginç bir hale geldiği için derslerini severek yapıyorlar. 2 gün açık kalacak olan sergide öğrencilerimizin bu başarıları yer alıyor.”
Bu sergiyi geleneksel hale getireceklerini de dile getiren Gedik, “Öğrencilerimiz din dersinde gördükleri eğitimi kafalarında canlandırarak cami maketleri de yaptı. Tamamen kendi projeleri olan cami maketleri de oldukça ilginç oldu. Öğrencelerimizin bu sergiyi oluşturmalarını sağlamak için 8 bin adet A–4 dosya kâğıdına kafalarında canlandırdıkları çalışmaları aktardı.  Bu 8 bin kâğıdın içerisinden 550 tanesini seçerek s ergiye koyduk. Diğer çalışmalarda çok güzel oldu ancak mutlaka bir sınırlandırma gerektirmemiz gerekiyordu. Bu şekilde yaptık” dedi.
ALİ SAİT ÖGE

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri