Bu sene de final görelim

Ziraat Türkiye Kupasında geçtiğimiz sezon başarılı sonuçlar alarak yarı finale kadar yükselen Atiker Konyaspor’da taraftarlar bu sezonda da final görmek istiyor

Ziraat Türkiye Kupası  son 16 turu maçında yarın 1.Lig takımlarından Ümraniyespor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip bu maçı kazanarak çeyrek finale çıkmanın hesaplarını  yapıyor.  Atiker Konyaspor bu sezon 3 kulvarda mücadele ederek taraftarlarına müthiş bir futbol şöleni yaşattı.  Yeşil-beyazlı ekip Avrupa kupasında galibiyet alamamasına rağmen bu kulvarda ilk kez mücadele etmenin gururunu yaşarken taraftarına da bu arenanın heyecanını canlı canlı yaşattı.  Ligde mücadelesine devam eden Atiker Konyaspor  27 puanla 7 sırada bulunuyor.

GRUPTA TEK YENİLGİ ALDI

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupasına grup aşamasından başlayan Atiker Konyaspor H Grubunda  Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, 2. Lig takımlarından Gümüşahanespor ve 3.lig takımlarından Kızılcabölükspor ile mücadele etti. Yeşil-beyazlı ekip grupta oynadığı 6 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik ve tek yenilgi aldı. Yeşil-beyazlı ekip tek yenilgisini liderliğini garantileyerek çıktığı Trabzon deplasmanında aldı.

ÜMRANİYE 2.SIRADA TAMAMLADI

TFF 1.Lig’in yeni ekibi olan Ümraniyespor  Ziraat Türkiye Kupasına 2. Ön eleme turundan başladı. İstanbul temsilcisi 2.ön eleme turunda  3. Lig takımlarından Silivrispor’u penaltılarla 5-3 yenerek bir üst turda yine bir 3.Lig takımı olan Afjet Afyonspor ile eşleşti. Ümraniyespor  rakibini penaltılarla 5-4 yenerek gruplara kalma başarısını gösterdi. Ümraniyespor Ziraat Türkiye kupası macerasına G grubunda devam etti. Ümraniye ekibi bu grupta  Bursaspor, Akhisar Belediye  ve aydın 1923 spor ile eşleşti.  İstanbul temsilcisi 6 maçta 3 galibiyet 3 beraberlik alarak Akhisar Belediyespor’un ardından adını bir üst tura yazdırdı ve Atiker Konyaspor ile eşleşti.

YARI FİNAL OYNADI

 Ziraat Türkiye Kupasında adını son 16 turuna yazdıran Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezon kupada yarı final oynama başarısı göstermişti.  Geçtiğimiz sezon  Ziraat Türkiye Kupası macerasına 3. Tur elemesiyle başlayan yeşil-beyazlı ekip 2. Lig takımlarından Kocaeli Birlikspor’u  4-1 gibi farklı bir skorla yenerek adını gruplara yazdırdı. Atiker Konyaspor G grubunda  Kayesirspor İnegölspor ve Etimesgut Belediyespor ile mücadele etti. Yeşil-beyazlı ekip bu grupta yenilgisiz 5 galibiyet 1 beraberlik alarak lider oldu ve son 16 turuna yükseldi. Atiker Konyaspor bu turda  H Grubunu 2. Sırada tamamlayan Antalyaspor ile karşılaştı. Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı maçı 1-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.  Çeyrek finalde  Beşiktaş gibi güçlü bir rakiple eşleşen Yeşil-beyazlı ekip  iki maç üzerinden çeyrek final karşılaşmalarının ikisini de kazanmasını bildi. Bu turda Beşiktaş ile eşleşen Atiker Konyaspor evinde oynadığı maçı 1-0 deplasmanda oynadığı maçı ise 2-1 kazanarak kupada yarı finale yükseldi.  Yarı finalde de zorlu bir rakip olan Fenerbahçe ile eşleşen Atiker Konyaspor  rakibine 2-0 ve 3-0 yenilerek final şansını kaybetti ve kupaya veda etti.  geçtiğimiz sezon finali bu şekilde kaçıran Atiker Konyaspor bu sezon bu hedefine ulaşmanın hesaplarını yapıyor.

FERHAT TÜRKOĞLU  merhabahaber.com                        

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri