Bu sektörün lideri olan en meşhur Türk firması iflas etti! 1986 yılında kurulmuştu

Türkiye, büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya. İflas eden firmalara bu şehirdeki en meşhur Türk firması eklendi. 1986 yılında kurulan firmanın yüzlerce kişiyi istihdam ettiği öğrenildi.

Koronavirüs pandemisinden kaynaklı milyonlarca insan hayatını kaybetti. Ekonomiyi sarsan koronavirüsün şimdi de Eris varyantı ortaya çıktı. Bu varyant çok sayıda ülkede daha önce tespit edilmişti. Şimdi de Türkiye'de eris varyantı ortaya çıktı.

Yapılan testler sonucunda 9 kişide eris varyantı saptandı. Dünya ülkeleri söz konusu eris varyantına bağlı olarak çeşitli önlemler alacağını duyurdu. Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda salgın döneminde uygulanan yasaklar en çok işletmeleri etkilemişti. Yine benzen yasakların getirilmesi durumunda ekonomi dünyasının bunu kabul etmeyeceği düşünülüyor.

Dünya genelinde tüm zamanların en büyük ekonomik krizi yaşanıyor. Ticaret dengelerindeki değişime bağlı olarak ekonomik krizin şiddetlendiği piyasalarda durum negatif. Türkiye'de ekonomik krize bağlı olarak iflas eden firmaların sayısı artıyor.

Son zamanlarda iflas haberlerini bu kadar sık duyan vatandaşlar ise bu durumdan muzdarip Hazine ve Maliye Bakanlığı ekonomiyi düzeltmeye yönelik adımlar atsa da yetersiz kalıyor. Ekonomi piyasasındaki büyük yıkım sonucunda iflasların artabileceği belirtiliyor.

Firmalar bu krize karşı önlemlerini artırmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye'de tekstil şehri olarak bilinen Denizli'de büyük bir firma iflas etti. Artan girdi maliyetlerine daha fazla dayanamayan firma resmen iflasını duyurdu.

1986 yılında kurulan ve alanında lider olan tekstil firmasının toplam 300 çalışanı vardı. Üç Yıldız Tekstil'in iflas ettiğini duyan ekonomi dünyası çok şaşırdı.

Ayda 3 milyon metre ham bez üreten firma, 150 ton havlu örme kapasitesi ile bu sektörün lideri konumundaydı. Firmanın iflasından sonra 300 kişinin işsiz kalacağı söyleniyor. Tekstil sektöründeki sıkıntılara bağlı olarak yeni iflasların görülebileceği düşünülüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri