Bu şehirde sondajla birlikte kaynak fışkırdı! Kuyunun üstüne beton döktüler

Türkiye'de sondaj çalışmaları sınırında yeni bir kaynak keşfedildi. Yetkililer bu kaynağın üstüne beton döküp önlem aldılar.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle doğal kaynakların önemi daha iyi anlaşıldı. Birçok ülke petrol ve doğalgaz sayesinde ekonomik olarak iyi durumda. Türkiye bu alanda dezavantajlı konumda. Yıllardır akaryakıt ve doğalgaz ithal eden Türkiye bu yüzden bütçe açığı veriyor.

DOĞALGAZ VE PETROL KEŞFİ SEVİNDİRDİ

Son yıllarda ise ülke genelinde keşif çalışmaları başlatıldı. Karadeniz'de çıkan doğalgaz ve Gabar'da çıkan petrol sayesinde ülke ekonomisi rahatladı. Sırf bu yüzden yeni keşiflere hız verildi. Yaklaşık olarak iki hafta önce Denizli'de gerçekleşen sondaj sırasında patlama meydana geldi. Bu patlamayla sıvı ve buhar fışkırmaya başladı.

850 METRE DERİNLİKTEKİ SONDAJLA ÇIKTI

Sakarya Mahallesi Yeni Babadağ Yolu Caddesi'nde kurulması planlanan jeotermal tesisinin sondaj çalışması sırasında meydana gelen olay vatandaşı korkuttu. Sondaj sırasında 850 metre derinlikte basıncın oluşmasıyla patlama yaşanmıştı. Yaklaşık olarak iki haftadır bölgede kaynak fışkırmaya devam ediyor.

KUYUNUN ÜSTÜNE BETON DÖKÜLDÜ

Bu gazın insan sağlığına zararsız olduğu tespit edildi. Vatandaş tedirgin olduğu için yetkililer kuyunun kapatılması için çalışma başlattı. Kaynağı kapatmak için sondaj noktası beton döküldü. Yöntemi işe yaradı ve kuyu tamamen kapatıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (75)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri