Bu şehirde 200'den fazla şirket iflasla karşı karşıya! Gerekçesi belli oldu

Küresel ekonomik krizden etkilenen Türkiye'de bazı şehirlerdeki işletmeler zora girdi. Konkordato ilan edip iflasla karşı karşıya kalan yüzlerce şirketin yer aldığı şehir şaşırttı.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat 2024 yılında da devam ediyor. Yılın ilk yarısından daha kötü başlayan ikinci yarıda durumlar sarpa sardı. Yüzlerce şirketin peş peşe konkordato ilan etmesi vatandaşı tedirgin etti. Ülkenin turizm şehirlerinden birisi olan Muğla'da da durum pek farksız değil.

Lüks tatil denince akla gelen Bodrum'da 200'den fazla otelin konkordato ilan ettiği açıklandı. Bodrum Otelciler Birliği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, sektörün sorunlarını sıraladı. İç pazarın geçtiğimiz yıla oranla ciddi anlamda daraldığını belirten Dengiz, buna bağlı sorunların yaşandığını dile getirdi.

EKONOMİK KRİZ OTELLERİ VURDU!

Ekonomiye dair paylaşımlarda bulunan ve öneriler sunan Cihat E. Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada turizmle ilgili vahim duruma ve maliyetin yüksekliğine bir kez daha dikkat çekti. Çiçek, şöyle konuştu: "Türkiye'de durum hiç de iyi değil . Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, dün yaptığı paylaşımda 238 otel için konkordato ilan ettiğini duyurdu. Turizm iflasın eşiğinde" dedi. Cihat Çiçek şöyle devam etti: “Bodrum'da teknesi olanlar bile teknelerini bağlayıp üzerine oturuyorlar. İçine benzin koyup yakamıyorlar bile! Ve bunlar zengin insanlar. "Zenginler bile artık yüksek maliyeti karşılayamıyor," dedi. Türkiye'nin yüksek maliyeti nedeniyle çıkmaza ulaştığını da sözlerine ekledi.

Ekonomi Haberleri